zondag 25 januari 2009

Drenthe, ook best leuk... .

3206


... maar Groningen vinden wij toch leuker
Maar vandaag zijn we dan net over de "grens" geweest. Via Veendam reden wij naar Drenthe, de plaats Eexterveen. Daar aangekomen gingen we naar een boederij waar men brocante en antiek verkoopt; maar niet voordat wij 13 reëen zagen wegrennen over de akkers. Geweldig !
De boederij stond vol met franse antiek, het was een leuk uitstapje zullen we maar zeggen. Van daaruit zijn wij naar de plaats Zuidlaren gereden, bekend om zijn bekende paardenmarkt. Nu was er geen markt, maar het was er wel leuk. Het lijkt een beetje op plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug, zoals Doorn; mooi bosachtig met eeuwenoude bomen. Ertussen staan echter de ó zó typische Groningse boerderijtjes en huizen (al waren we dan net over de grens in Drenthe). Het viel wel op dat de bewoners van Zuidlaren welgesteld zijn, veel krieltjes dus (doordenkertje).
Na ons bezoek aan Zuidlaren reden wij langs het meer terug richting Kropswolde, Hoogezand, Slochteren, Siddeburen en uiteindelijk Scheemda.
En nu we thuis zijn aten we een lekker bord macaroni. Die stond eigelijk voor vrijdag op het program. Maar eenmaal na het werk op kantoor (Marcel) en in ons huisje (Suus) zijn wij naar de buurman gegaan om hem te feliciteren met z'n 71ste verjaardag. Toen wij wilden gaan eten verschenen vrienden David en Viola ineens aan de deur. Zij brachten mee: haardhout, een hoop gezelligheid en zaden voor bonen in de tuin (en hiermee dient zich meteen het volgende project aan voor als het huis een beetje klaar is: de tuin). Met een knapperend haardvuurtje en goede gesprekken vloog de avond en hadden we om half 11 eigenlijk geen zin meer om te dineren. We hadden een fijne avond en we waren gevuld en voldaan.
Het is niet verkeerd zo nu en dan een maaltijd over te slaan, we zijn niet omgekomen van de honger en destmeer genoten we vanavond van onze italiaanse maaltijd.
Groetjes.
Marcel en Suzanne