zondag 4 januari 2009

Een knalrode Suzuki Swift; Das nie so handig !

2009-01-02 012


Want okay we hebben wel plezier van de auto. Zeker nu met deze koude dagen, dan stap je minder snel op de fiets. Maar soms is deze auto niet praktisch.
Vrijdag was Marcel vrij dus trokken we erop uit. Het was rond -4 graden, dus lekker in die auto.
We reden via Oudeschans naar Bellingwolde en toen de grens over richting Rheden en Papenburg. Daar kochten we nog wat goedkopere/andere spullen bij de supermarkt dan we hier in Nederland hebben. En via Vriescheloo reden we weer terug richting Wedde en toen zo via de Pekela's en Westerlee naar Scheemda.
En wat deden wij dan zoal onderweg ? Genieten van de omgeving, het Groningse land en de dieren. En juist die zijn niet zo gecharmeerd van een knalrooie auto. De buizerds vliegen weg en een hert laat zich niet spotten. Gevolg ? Dan maar de kou in om dichter bij de dieren te komen.
Het is fijn dat het zo hard gevroren heeft, dan is de grond niet zo drassig en konden we zo de akkers op lopen. Het gekraak van bladeren, gras en dunne ijsplassen schrok de dieren echter weer op en die sloegen op de vlucht.
Op onze terugreis van Westerlee naar Scheemda spotten wij nog twee reëen vlak bij de weg vlak bij ons huis. Dat smaakte naar meer !!
Dus gingen wij zaterdag weer op pad, ditmaal beter (warmer en onopvallender) gekleed. Bij de grens liepen wij een akker in waar veel reëen waren. Wij liepen er op af. Er blijkt een uitkijk-huisje te staan, daar gaan we als het warmer is zeker nog eens zitten om de dieren van dichtbij te zien.
Het was deze dag trouwens wat warmer en daardoor kraakte de grond minder. Maar soms schoten er uit het niets fazanten op, luid gorkelend wegvliegend en dan waren de herten natuurlijk ook meteen op de vlucht.
Desondanks was ook dit een leuke dag in de natuur.
We hebben veel foto's geschoten van de omgeving, reëen, roofvogels enzovoort, voor de liefhebbers 101 foto's. En anders bekijk je er een aantal.
De diashow:http://good-times.webshots.com/slideshow/569497723ujilcA
OFeen overzicht(dan kan je zelf kiezen welke je bekijkt):
http://good-times.webshots.com/album/569497723ujilcA?vhost=good-times
Vandaag is het helaas boven 0 en zijn er buien. Maar wie weet is dat weer goed voor glad ijs en kunnen er spoedig toch schaatstochten georganiseerd worden.
Groeten, Marcel en Suzanne