donderdag 22 januari 2009

HOOP-VOL kijken we naar de toekomst


Goedenavond vrienden,
Hier eindelijk weer een berichtje uit het Hoge Noorden. Het gaat goed met ons. Het weer is wel vreemd hier in 't noorden. Zo is er overdag lichte bewolking, is het wat saai weer met zo nu en dan zon. Rond 7uur 's avonds breekt de lucht echter steeds open en wordt het klaarhelder. Dan kunnen we mooi sterren kijken uit het kantelraam op de overloop. En de volgende morgen is er weer een dikke laag ijs op de voorruit van de auto en is de straat glad. De sloten zijn bevroren en de zonsopgang is mooi te zien. En dan verschijnen de wolken weer en wordt het saaier en zo herhaalt het zich al een week. Apart !
**
Zondag waren wij weer in de kerk en spraken na de dienst vrienden David en Viola. Zij vertelden in mei kleine geitjes te verwachten. Leuk ! Zoals jullie misschien wel weten is Marcel gek op geiten, en zeker kleine eigenwijze bokjes. Wij zien uit naar het telefoontje dat de jongkies geboren zijn.
Maar David vertelde ook over de mollen in de tuin. Ja, "weten wij veel"in het westen; wij dachten dat die mollen er in de zomer zijn. Het tegendeel is waar. De mol voelt de kou komen en graaft zich dieper in. En daardoor verschijnen er van die leukebergjes grond her en der in de tuin van David en Viola. Maar ook in de plantsoenen van de gemeente, op de akkers van de boer en in de bermen van de provinciale weg.
Maandag was Marcel vrij, ADV zegmaar. En jawel hoor, bij de buren leek het wel een maanlandschap. Maar ook voor en rond onze eigen blokhut waren er ineens diversehopen. De mol heeft dus ook ons gazon gevonden. Wehopen spoedig een diervriendelijke oplossing te vinden. Zo'nhoop van diebergen in je tuin is geen pretje.
Bij Suzanne schieten op dit moment de tranen in de ogen. Dat heeft echter niet zoveel te maken met de molshopen, maar met deberg uien die zij aan het slachten is. Men zegt dat we gesnipperde uien in de tunnels van de molvrienden moeten strooien, die zullen hun heil danhopelijk buiten onze tuin zoeken.
**
Wij reden maandagmiddag nog even met de auto rond en vlakbij het dorp Vlagtwedde staken er vlak voor onze auto een stel reëen over, prachtig ! Die middag bleven wij buiten en bezochten beschoeid met kaplaarzen de tuin van de buurman. Hij heeft namelijk aan de rand van Scheemda bijna een hectare grond, daar komt al die groente vandaan die wij de laatste maanden kregen. Wij schoten wat plaatjes van wielen voor landbouwvoertuigen, stelden een advertentie op voor marktplaats enhopen dat de buurman zijn wielen snel kan verkopen.

**
Suzanne stortte zich ondertussen weer methoop en moed op de gang, de trap en de deuren. Met name de voordeur is een crime (slechte staat en donker hout en verf, dat steeds door de nieuwe verf heen schijnt.) Er zitten nu 3 lagen grondverf op en spoedig kan er afgelakt worden, wehopen maar dat het nu wèl mooi wordt.
**
Zo nu en dan bereiken ons nog berichten uit het westen van oud-collega's enzo, leuk is dat. Zo horen we nog eens wat voor dingen er gebeuren, leuke en ook opmerkelijke dingen. Het is leuk dan te vernemen dat men nog altijd deze weblog volgt, wat ons weer motiveert ermee door te gaan.
En zo is er weer een lang bericht, wehopen dat u een fijne avond zult hebben !
Marcel en Suzanne