donderdag 29 januari 2009

Mollen - Part Two

2009-01-28 010


Weet u nog, dat wij verleden week schreven dat Suzanne uien aan het snijden was ? Dit was om in de tunnels van de mollen te strooien. Een tip van een kenner: de mol zou er van op de vlucht slaan.
Deze week kwam Suzanne weer in de tuin en tot haar verbazing waren er nu nieuwe verse molshopen rond de blokhut. En.... . de stukken ui waren met enig geweld uit de gangen geworpen en lagen netjes geordend bovenop de hopen en rond in het gazon.
Myth: Busted ! (voor de kenners van Mythbusters, Discovery Channel 19.00uur).
Nu moeten we weer een nieuwe, diervriendelijke oplossing zoeken.
Naast al dit natuurgeweld is er ook verf, heel veel verf. Suzanne is hard bezig met de gang en het trapgat. De deurposten, de deuren, de muren. Ook zij zelf zit helemaal onder de vlekken en vegen, daar kan geen terpetine tegenop.
Marcel is op zijn werk mikpunt geworden van plagerijtjes van de naaste collega's. Gronings gegrinnik hoor ik heel de dag. Men zegt dat ik het me niet persoonlijk moet aantrekken, het heeft te maken met mijn afkomst: 't west'n.
We merken trouwens dat de dagen al weer wat langer worden. Het weer dit weekend was fantastisch. Op zondagmiddag na de kerkdienst, hebben wij een grote fietstocht gemaakt naar Nieuwolda. In dat dorpje waren wij op koninginnedag beland en dat was onze eerste echte aanraking met Groningen. Nu dan konden we er zo heen fietsen; een tocht door uitgestrekte landerijen en verlaten weggetjes. Het was heerlijk. Moe maar voldaan kwamen wij terug. We hopen zeker nog meer van deze tochten te maken. We genieten er zo van en het doet ons maar weer beseffen dat we een goede keuze hebben gemaakt.
Foto's van de fietstocht ? Klik hier:http://good-times.webshots.com/slideshow/569834174CmKoBU ;
"Zaagmans" is vanmiddag geweest om de week door te zagen, een fijne resterende week toegewenst.
Marcel en Suzanne