donderdag 1 januari 2009

Op de valreep van het oude jaar een nieuwe oplevering

5884


Goedenavond,
Nog net voor het einde van 2008 kunnen wij melden dat er weer een nieuwe oplevering in ons huisje is. De woonkamer is nu zo goed als klaar en deze oudejaarsavond zullen wij dan ook in deze gezellige nieuwe ruimte vertoeven.
We doen rustig aan, Suzanne is grieperig en ik ben na alles van de afgelopen maanden ook best vermoeid. Want wat is er een hoop gebeurd in 2008.
Zo waren wij in februari in Brazilië. Dit is een heel bijzondere reis geworden. Temeer toen wij de familie Augusto leerden kennen. Wij belandden bij een bruiloft, verjaardagen, een huis oplevering en een groep mensen die gedoopt werden in de rivier. Suzanne en Marcel mochten zingen in de kerk en zongen gezamelijk met de mensen in het Nederlands, Engels en Portugees.
Wat ons ook bij staat is de middag dat wij in het zwembadje zaten in de tuin van het hotel; we hadden het bad voor ons alleen, werden alleen gestoord door een tuinman die ons een verse kokosnoot voorschotelde (zo uit de boom, met de mashette geopend).
"Het laat me niet los", zei Marcel;--- "Groningen !", zei Suzanne hierop resoluut. Inderdaad. We waren er een half jaar ervoor geweest en lieten het nadien los. Maar dat gevoel kwam terug. Want ware het dat we bijna 4 weken in Brazilie mochten zijn, er blijven zoveel weken 2008 over. Mocht onze kwaliteit van leven niet veranderen ?
Ons gebed werd beantwoord en er kwam EN een nieuw huis EN een nieuwe baan, een al lang gekoesterde wens.
Even leek "het" niet door te gaan, maar ik zie Suzanne nog in de schuur staan "inpakken". Want we zouden gaan, dat gevoel was heel sterk.
En we gingen !
Het zijn drukke maanden geweest van inpakken, regelen, voorbereiden, heen-en-weer-pendelen, extra werken voor Suzanne, dingen afbouwen voor een afscheid en ga zo maar door.
We zijn gedragen en we konden het goed volhouden, achteraf gezien denk je 'pfuffh'. Ook is er veel hulp geweest en is er, wat ons erg gesterkt heeft.
Neen, we hebben geen spijt. Integendeel.
En zo sluiten wij dit jaar af in onze nieuwe woonkamer. Voor een impressie van hoe het nu is:
http://community.webshots.com/slideshow/569451389lXAXlT

-
Voor een indruk van de winterkou van vandaag in het Hoge Noorden:
http://community.webshots.com/slideshow/569452969UEpCBS
Wij wensen iedereen een goede jaarwisseling toe en veel gezondheid, voorspoed en zegen in het nieuwe jaar.
Marcel en Suzanne