zondag 11 januari 2009

Zondag 11 januari 2009 - even een stand van zakenWat gaat de tijd hard. Zo is het kerst en zo zit je alweer op de 11e dag in het nieuwe jaar.
De afgelopen week is voorbij gevlogen. Maandag fietsten wij een grote tocht in de omgeving. Het was koud, maar een leuke tocht van Scheemda naar Zuidbroek, Muntendam, Meeden, Westerlee terug naar huis. Onderweg spotten wij weer herten, zo vlak bij huis.
Daarna begon de werkweek. Suzan heeft er pijn haar arm aan over gehouden met al dat schuren en witten. Even rust gehouden dus dit weekend. Marcel hield voor het eerst zelfstandig spreekuur op locatie. In Veendam was dat. Het was een leerzame en leuke ervaring.

**
Zaterdag hadden wij geen afspraken en toen wij opstonden bleek het klaar-helder blauwe lucht te zijn. (vrijdag was het nog erg bewolkt). Een groot deel van Nederland ging deze dag in massa's schaatsen, wij zochten meer de rust en gingen naar "het punt van Reide." Dit is een schiereiland in de monding van rivier deEems, in het waterde Dollard. Daar zijn kwelders waar je heerlijk kunt wandelen. Er waren veel speciale watervogels. Helaas zagen wij geen zeehonden (die schijnen daar wel te zitten). Omdat we goed gekleed waren en achter de dijk liepen, hadden wij niet zo veel last van de kou. Het was een erg bijzonder zo'n ijs-landschap. Uit de rivier de Eems was een ijsgang, die gestaag in grote schotsen de zee instroomde. Het schuurde hoorbaar langs de boeien in het water. Heel bijzonder om van dichtbij te zien. Op een gegeven moment waren wij dichter bij Duitsland dan bij het Nederlandse vaste land (getuigende de sms die wij ontvingen van de duitse provider).
**

Deze middag genieten we van de rust en het mooie weer, ons opmakende voor weer een nieuwe week. Marcel zal meer dossiers krijgen en Suzanne gaat verder met het lakken van de deurposten. Als dat klaar is wil zij de muren gaan verven en de deuren lakken. Kortom, er staat weer genoeg op het programma.
Een goede zondag verder, hartelijke groeten, Suzanne en Marcel