dinsdag 17 maart 2009

Moestuin deel 3: Plantjes op de zolder !!?

2009-03-16 006


Vandaag was de eerste vakantiedag. Zaterdag hadden we in de tuin gewerkt, die klus mochten we vandaag voortzetten. Al om half 7 stond Marcel te graven. Suzanne kwam om kwart over 7 ook aangekleed en wel naar buiten. We probeerden nog snel wat groen afval en graspollen in de groene bak te storten. Helaas voor ons kwam de vuilniswagen al om 8uur, anders hadden we onze bak en die van de buurman helemaal vol kunnen storten.

Hierop hebben we dan toch maar besloten om het gras onder de grond te graven; dat is vruchtbaar en daardoor blijft er geen gapend gat over. Alleen is het wel een onmenselijk karwei om de graszoden twee spaden diep in te graven. Wanneer er nog mensen zijn die ons een bruikbare tip van de hand kunnen doen, dan houden wij ons van harte aanbevolen !!

Rond 9uur nuttigden wij een ontbijt met warme broodjes en een gekookt ei. Vogel Ko was ook van de partij. Hij stond zo zielig boven op de overloop. Nu er toch niets in de keuken gebeurt, mocht hij mee ontbijten en kreeg hij het beste uitzicht voor het raam. Zo moedigt hij ons heel de dag aan. En hij ziet veel andere vogels, getuigen de vele leeggegeten dop-pinda's.
In het vogelhuisje aan de garage nest een musjes-paartje. Ze vliegen af en aan. Behalve wanneer je natuurlijk een foto wilt maken, dan sta je voor niets met je telelens in je hand te wachten.

De ochtend werd er flink doorgespit. Marcel groef en Suzanne maakte de graspollen los van de klei (een net zo zware klus). Rond 13uur was het ontbijt wel weer gezakt en aten wij een lekker maal; eigengemaakte nasi. Heerlijk.
Met onze buiken rond gingen we weer verder. Nu dan toch maar achter de garage verder. Daar moet de kweek-kas verrijzen. Zoals eerder geschreven ligt de hele grond vol puin en dat maakt het een zeer vervelende klus. Marcel spit en Suzanne zeeft de rotzooi uit de zware klei die dus eerst losgemaakt moet worden.
Als afwisseling toch ook maar de geul voltooid die de moestuin afbakent. Zo moet het worden ! Maar er moet nog ontzettend veel gebeuren. Na al onze arbeid hebben we wat foto's geschoten. De kas is afgezet met paaltjes, de moestuin zogezegd met de geul. Suzanne staat hierboven al met de speciale schoffel/hark welke wij leenden van de buurman. Dat we na deze dag gebroken zijn hoeft niet gezegd te worden, de foto bevestigt dit ook nog eens.

Eenmaal thuis nog even de kweekjes bekeken in de zij/zolderkamer. Het is een vruchtbare bedoening met al die stekjes.
De foto's:http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/570549986ukZPdt

Inmiddels is het 19uur en hadden we wéér honger. Broodjes hamburger gingen erin als zoete koek.
Het zal vanavond wel een vroegertje worden. Welterusten !
Marcel en Suzanne