maandag 30 maart 2009

Roerige tijden

wisselvallig weer ? ##### zo, de zon schijnt toch....


Een aantal roerige dagen hebben wij achter de rug.

De temperatuur schommelt omhoog en omlaag, dan regent het, dan schijnt de zon en even later hagelt het weer. Maar het heeft niet alleen met het weer te maken. Ook in en rond het huis was het onrustig.De vader van Suzanne kwam klussen. De oude trap naar de kelder werd verwijderd. Tijdens het bouwkundig onderzoek was deze trap direct al afgekeurd. Het hout was vermolmd en net na de verhuizing zakte Suus al door een tree.
Uiteindelijk belandde de oude trap in de tuin en kon worden aangevangen met het plaatsen van de nieuwe trap.

Die is nu mooi op zijn plaats, het is een mooie, stevige, degelijke trap !

Toen Marcel zich eindelijk weer wat beter voelde, is begonnen aan de kas.
De handleidingen en de verschillende pakketten waren al een hele studie, maar Nijs is geboren timmerman en weet wel van aanpakken.

Al snel bleek de fundering van de kas, die wij in de set erbij kochten, toch niet echt stevig te zijn. Temeer omdat wij de grond van puin ontdeden en deze nu lekker luchtig en drassig is. Bij de fundering hoorden een soort tent-haringen. Met een flinke windvlaag houd je daarmee de kas natuurlijk niet aan de grond.
Dus is een fundering gemaakt van de palen die vrij kwamen bij het slopen van een deel van het houthok.
Geheel op maat gemaakt werd de aluminium fundering hierop bevestigd, waarna de opbouw gestart kon worden.
We zijn inmiddels al een heel eind gekomen. Grote delen van het frame staan.
Na het weekend hopen we de klus af te maken en het glas in de kas te plaatsen. We hebben fijn samengewerkt !


Maar er ontstond ook nog een nieuwe klus: het plaatsen van een nieuwe badkamerdeur. Op enig moment bleek (schoon)mama zich namelijk opgesloten te hebben in de badkamer. Nu heeft Marcel op dat moment natuurlijk direct alle schijn tegen zich, maar in dit geval was hij niet de dader; het slot bleek gewoon versleten en voorgoed kapot te zijn. Op alle manieren is geprobeerd de deur te openen, na een half uur is groffer geschut ingezet; nu dan is Suus haar moeder bevrijd, maar kan de deur net als het slot als verloren beschouwd worden; Arme Suzan; zij heeft het er met zoveel zorg aan geverfd.

Na het weekend zullen wij er dus op uit moeten om een nieuwe deur te kopen.

Willen jullie foto’s zien van de trap, de kas en de gesloopte deur ? Klik hier:

http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/570737466yQtiZH


We zijn nog even in Groningen-stad geweest, een voor onze (schoon-)ouders nieuwe stad.
Daarna hebben zij ons heerlijk uit eten genomen; we belandden bij een wok-chinees in het dorpje Kropswolde, nabij Hoogezand. Heerlijk was het daar, echt een aanrader !

Vandaag dan zijn we met zijn vieren naar onze kerk geweest; zo konden Suzanne’s ouders ook zien waar wij de diensten bezoeken en konden zij kennis maken met de voorrganger en zijn vrouw, maar ook met onze vrienden David en Viola.


Deze zondagmiddag zijn we nog even rond gaan toeren met de auto en zo kwamen we nog even bij Bourtange waar we een kleine wandeling maakten.

Spoedig begint de nieuwe week en zal de vakantie vanaf dinsdag dan toch echt ten einde zijn helaas. Wat is die tijd gevlogen !

Gelukkig maar dat er binnenkort nog wat feestdagen komen.

Een fijne zondagavond, Marcel en Suzanne