zaterdag 18 april 2009

geen SCHOKKEND nieuws

aad1


Goedemiddag,

Deze morgen mocht Marcel naar zijn werk rijden in Appingedam. Alles stond er nog, het pand, zijn bureau, de monitor. Niets te zien dus van de aardbeving. Maar verscheidene collega's maakten het gisteren echt meer om 19.12uur. Ook in Zuidbroek, hier circa 7 kilometer vandaan, was het te voelen. Wij in Scheemda voelden niets en zaten vrolijk het programma Man bijt Hond te kijken.
Want tv kijken, daar komt het niet meer van. En internetten ook niet zo. 

Telefonisch zijn we slecht bereikbaar. Almaar zijn we bezig in de tuin. Woensdag tot na half 10 en gisteravond waren we na Man bijt Hond ook nog lang bezig.
We willen nu dan de klus klaren: gras verwijderen en puin ruimen (voor zover mogelijk). En de rest van het huishouden draait ook verder. De kippen weten nu dan dat zij 's avonds voer vinden in hun huisje. Dus klimmen ze zo'n 286 keer per dag in het huisje om te kijken of het er al is. Suzanne vroeg zich af of een worm uit de tuin hun zou bekoren. Nou, reken maar. Het is voor hun net een frikandel. Ze gillen, rennen er mee rond en zijn er besjokken van !

Inmiddels hebben de kippen ook door dat huismussen niet eng zijn. Eerst schrokken zij van iedere mus die onze tuin bezocht. Stel je voor ! Maar nu zijn de mussen, de houtduiven en de Turkse Tortels geaccepteert in het leefgebied van onze villa-bewoners.

De perenboom van de buurman staat mooi in bloei en onze Japanse kers wordt ook steeds rozer. Op de akkers staan paardebloemen en spoedig zal er geel koolzaad zijn. Sommige velden hebben tulpen, dus daar hoeven we niet voor naar Lisse. Die zijn hier ook, in al hun kleurenpracht.

En zo doet het voorjaar goed zijn intreden. Regende het deze morgen in bijna geheel Nederland, wij hielden het droog en weer is het een zonnige dag.
We gaan nu snel verder met het gras afsteken (een klus die nu veel lastiger is nu het gras veel sterker is door de zon enzo). 

Een fijn weekend,
Marcel en Suzanne