dinsdag 7 april 2009

Klompen, hardbroodjes en neefjes op bezoek

f33e

U denkt wellicht, wat is dit nu weer !?
Nu. In het kader van onze inburgering hierbij weer wat nieuwe Groningse termen en gebruiken. Zaterdag kocht Marcel zweedse klompen, daarmee dreutelt hij net als veel andere Grunnigers door de tuin.
Vanmorgen verraste collega Marjon ons met een zak hardbroodjes. Een typisch gronings broodje. Voor uitleg over hardbroodje hierbij even de wikipedia link:

Het ziet er zegmaar uit als iets tussen een beschuitbol en een pita-broodje. Morgen bij het ontbijt zullen wij het proeven.

Marjon legde nog even uit dat er ook "zachte hardbroodjes" zijn. Wat wij ons bij deze paradoxale naam moeten voorstellen... ?(iets is immershard of iets iszacht; voor zover ik mij kan herinneren is er maar weinig hard en zacht tegelijk (behalve tikkels dan, die zijn hard van buiten en zacht van binnen, maar dat terzijde)).

Tot slot berichten wij dat wij neefjes op bezoek hebben gehad. En "neefjes" zijn in deze context niet van die ventjes (van broer, (schoon)zus of zwager) die op bezoek kwamen, maar eenvoudigweg kleine muggen. Muggen, die net zo irritant kunnen zijn zegmaar.(je moet immers toch een verklaring vinden hoe ze anders aan die naam "neefjes" zijn gekomen).

Nu is onze Groningse kennis voor vandaag weer wat bijgewerkt, wij wensen u een fijne avond. Marcel en Suus.