woensdag 1 april 2009

Moestuin deel 5: Hij staat !

2009-03-31 002


althans....
De kas staat zo goed als. Want tijdens het inmekaar zetten begaf een parker-schroef het. En ook bleken er twee ramen gesneuveld in de verpakking. Men heeft ons belooft nieuwe te zenden, waardoor de deur straks verstevigd kan worden en voorzien van glas.
Het afbouwen van de kas bleek een monsterklus. Het frame enzo stonden, nu moest daaraan de laatste hand gelegd worden en kon het glas erin. Alvorens het glas erin te plaatsen, moesten er rubberen randjes om het frame gevouwen worden. DRAMA !

We zijn met zijn vieren bezig geweest om al die randjes met de hand te voorzien van rubbere bescherming. Blaren en sneden en kloven op onze vingertoppen waren het gevolg. Hoe we het ook probeerden, er was geen gemakkelijke manier. Dit in tegenstelling tot het plaatje in de handleiding waarin de voorbeeldvingers het geheel gladjes en gemakkelijk in elkaar duwden. Dat was dus te vergelijken met de hamburger op de foto boven de toonbank van Mc Donald's, en dan de werkelijkheid: dat wat je uit de verpakking haalt. Het plaatje is iets anders dan de werkelijkheid.

Na de rubberen randjes kwamen de glasplaten die heel vernuftig met een soort paperclips klemgedrukt werden. Dan weer sprongen er splinters in het rond, dan weer schoot de klem achter de glasplaat en dan weer zat je vinger klem. Om 6uur 's ochtends begonnen, 's avonds net na zes uur was de klus geklaard. Eén kas is dus voldoende, voor ons geen tweede kas.

Plaatjes zijn geduldig, hier een reportage met de kas en de door ons geplante witte druif:
http://outdoors.webshots.com/slideshow/570764675pVvLFT

Toen gisteravond iedere vorm van gevoel in onze vingers verdwenen was, reden Nijs (vader Suus) en Marcel naar Delfzijl naar de bouwmarkt: een nieuwe binnendeur kopen. Helaas, dit mega megafiliaal had geen deur op voorraad, even bestellen dan maar ? Niet dus. We reden naar Winschoten en vonden daar ergens achter in een schap een correcte deur. Inmiddels is deze deur op zijn plaats gehangen en zijn Suzanne's ouders weer terug naar 't westen. Wij maken ons op voor ons normale leven, de vakantie is helaas voorbij.

Een hartelijke groet uit Scheemda, Marcel en Suzanne