woensdag 15 april 2009

Op audiëntie

2009-04-13 003

Goedemorgen,

Wat was het goed weer deze paasdagen.
Nadat we zaterdag volop met de kippen en de tuin bezig waren geweest, mochten we het zondag rustig aan doen. We gingen toen naar een speciale paasdienst in de kerk, het was erg feestelijk.
Daarna reden we naar Termunterzijn. Daar zou een strand zijn. Dat werd al kilometers vantevoren aangekondigd. Het strand bleek niet groter dan twee handdoeken te zijn !
Dus zijn we op de dijk gaan zitten. Dat was heel leuk, want je zit dan tussen de schapen en lammetjes. Na een picknick en te hebben genoten van het uitzicht, reden we naar huis. Daar was het gelukkig wat warmer dan aan de kust.
De kippen zaten nog vredig in hun nachtverblijf. Ze zijn nog zo klein, we moeten ze alles leren !Dus na wat lokken met graan kwamen ze dan het hokje uit. Daar liepen ze dan, voor het eerst in de buitenlucht.
De oude buurvrouw van 98 vindt de kippen ook erg leuk en zij gaf haar zoon de opdracht ook maar weer kippetjes te kopen voor haar; die hadden zij vroeger altijd en zij vindt het erg gezellig.

Aan het einde van de dag moesten de kippen weer op stok. Maar hoe krijg je ze het huisje in ? Lokken mocht niet helpen. Dus met wat hulp kwamen ze in het hok. Pisnijdig worden ze daarvan trouwens.

Maandagmorgen, tweede paasdag bleek mooier weer dan voorspeld. Marcel stond om 10uur bij de opening van de Intratuin. Geloof me, het was toen al druk !
Ik kocht grint en worteldoek.

Onderweg kocht ik op aanraden van de buurman een pak stro voor de kippen. In het nachtverblijf bleek zaagsel namelijk geen succes. Kippen graven en maakten er zo een bende van (zaagsel uit het huisje, in het water enzovoort)

Eenmaal thuis liepen de kippen al weer vrolijk buiten. Zij waren druk in de weer met graven in het zand en ontdekten hoe zij zandbadjes moeten nemen. Dat is leuk om te zien, wel jammer van al het zand dat vervolgens buiten de ren ligt.

Wij gingen ook graven, maar dan in de tuin. Naast de kas kwam een terras van grint en erachter legden we wat stenen naar het terras toe. Suzanne zocht ook nog wat grond uit en ontdeed dat van puin. Die grond kwam vervolgens naast de blokhut terecht.

Het was erg broeierig deze dag. De flessen appelsap en glazen water vlogen.
Na veel gedane arbeid werd het avond, tijd om de kippen weer hun verblijf in te krijgen. Dat leverde weer de nodige taferelen op. We hebben besloten het voortaan maar anders te doen. Voer in het huisje en zij moeten dan zelf hun weg maar vinden het huisje in.

Foto’s van de paasdagen zijn hier te vinden:

Dinsdag was een gewone werkdag. Marcel op kantoor, Suus hard werkend in de tuin.
Het houthok werd uitgezocht, de schuur opgeruimd en de kippen voorzien van water en voer en de nodige aandacht.

Aan het einde van de middag hebben we samen de grote berg grond achterin de tuin, in alle kuilen gestopt en de tuin vlak gemaakt. Wat een werk was dat !
Snel nog even opgefrist, want ’s avonds mochten we op bezoek bij de burgemeester. Als nieuwe bewoner van Scheemda, toekomstig gemeente Oldambt (uitspraak OL-DAMPT) waren wij uitgenodigd voor een kennismaking.

We kregen een leerzame, leuke presentatie over de gemeente. Na een korte pauze kwam er een voorstelling over de kunstwerken in de gemeente (ons weinig interesserend => eens zei de verteller: als je op de sneelweg A7 rijdt, kan je dat kunstwerk zien !. De vraag rijst dan bij mij: wil je het zien !)

Na een hapje en drankje gingen we weer naar huis. En ja hoor, zowaar. De kippen hadden zelf hun weg gevonden het huisje in ! In plaats van op stok lagen ze vredig dicht tegen elkaar aan, voor het raampje.

Tijd om te slapen.