donderdag 30 april 2009

Terugblik 1: Koninginnedag 2008

5636


Gaat u even met ons mee, terug naar Koninginnedag 2008 ? Daar zien wij graag op terug. Toen werd de eerste, grote, onzekere stap gezet.

Laat ons resumeren:
17 maart 2008 : interne sollicitatie
7 april 2008: einde interne sollicitatie
28 april 2008: toelichting op einde sollicitatie
30 april 2008: Koninginnedag; ondanks uitsluiting interne overplaatsing naar Groningen (wat wel zo "save" is), een stap in geloof zetten; naar Groningen en daar overnachten
1 mei 2008: hemelvaartsdag; na overnachting door Groningen gereden en gewandeld in het Lauwersmeer-gebied
6 mei 2008: sollicitatie verzonden
15 mei 2008: sollicitatiegesprek, bezichtiging huis
22 mei 2008: vervolg gesprek sollicitatie, bieden op het huis
23 mei 2008: huis gekocht
26 mei 2008: baan gekregen

En zo verder. De komende weken schrijven we hier nog wel wat meer over, het is apart om hier op terug te kijken.

In het weekend voor maandag 28 april 2008 leken alle kansen verkeken voor een verhuizing naar Groningen. Desondanks hadden wij heel sterk op ons hart niet "bij de pakken neer te zitten" en door te gaan voor wat komen ging. Wij bespraken de situatie die zondag met onze toenmalige voorganger in de kerk, John Maasbach. Hij leefde in gebed mee met het gesprek dat Marcel de volgende dag zou hebben en ten aanzien van de gevoelens en drang van ons om naar Groningen te gaan adviseerde hij: stappen in geloof zetten ! Steeds een stapje. Daarna overwegen: is het goed? dan een volgende stap zetten. Is het niet goed ? Dan heeft het niet zo moeten zijn of nog niet zo moeten zijn. Maak dan pas op de plaats, drijf niet je eigen zin door !

Dinsdag 29 april belde Marcel een Bed and Breakfast en woensdag 30 april 2008 stonden we vroeg op. Al rond zeven uur snorde het motortje van onze auto; op voor de grote tocht. Nog nooit naar Groningen gereden, op het dashboardkastje een route en aan het raam het navigatie-machientje van (schoon)papa.

We reden via Utrecht, Amersfoort, Zwolle naar Emmen. Door Emmen naar onze eerste bestemming, Nieuw Weerdinge. Op de internetsite Funda zagen wij namelijk diverse huizen, die hadden wij op een lijst gezet en in een logische route gegoten. In Nieuw Weerdinge was een leuk huisje, maar met een tuin op het noorden, dus weinig zon. Het was er heerlijk rustig, we strekten heerlijk de benen en genoten van de zon en de natuur.

Van Nieuwe Weerdinge reden we naar verschillende huizen, alsvolgt: Valthermond, Musselkanaal, Stadskanaal, Wildervank, Veendam, Midwolda, Finsterwolde, Ganzedijk. Daarna uiteindelijk naar ons slaapadres in Nieuwolda.

Wat nu zo opvalt is dat Scheemda niet voor komt in dit rijtje. We hadden tot pakkembeet 15 mei in het geheel nog nooit van die plaats gehoord. We reden naar Midwolda, vlak bij de Ennemaborgh, hier nog geen anderhalve kilometer vandaan. We kwamen in Ganzedijk. Een dorp waar "de stekker uit" wordt gehaald. Veel leegstaande huizen, vervallen, graffity en protestposters, dat Ganzedijk moest blijven. Onze mond viel open, dat hadden we nog nooit gezien. In het westen wordt iedere postzegel grond bebouwd, in Ganzedijk is geen behoefte aan woonruimte !

Die avond aten we bij een chinees in Appingedam, de plaats waar ik eerder voor een baan solliciteerde (die niet doorging), ook de plaats waar Marcel nu al weer 7 maanden mag werken. Na de maaltijd hebben wij toen heerlijk genoten van de rust, de natuur en de ondergaande zon in Nieuwolda. We maakten foto's:
Onze eerste onzekere stap, leek een goede stap te zijn.
Fijne koninginnedag 2009 allemaal.
Marcel en Suzanne