zaterdag 11 april 2009

Verrassing - deel 1

dfdc

Goedemorgen,

Hier dan een berichtje uit Scheemda. 

Suzanne was in het huis hard bezig met schoonmaken, schilderwerk, kweken en onderhouden van stekkies. Voor we het wisten was het goede vrijdag. En wat was het goed weer.

Helaas moest de auto in opdracht van de importeur terug naar de garage. Het zou een uur kunnen duren, toen ik er eenmaal was om 8uur bleek het een dag te kosten ! Er was geen vervangende auto. Een beetje teleurgesteld reed men mij in mijn eigen auto terug naar huis en gingen daarna aan de slag. Daar zaten we dan ! We hadden afgesproken met vrienden David en Viola, dat zou in de soep lopen.
Gelukkig haalden zij ons op. Eenmaal bij hen thuis konden we heerlijk in de tuin genieten. We maakten een fietstoch, David en Viola op een tandem, wij op hun fietsen. Bij het dorp Alteveer ligt een heuvel; met wat wind tegen was dat best een klim. Maar het was heerlijk. Suzanne: "ik ben zo gelukkig dat ik hier mag wonen !"
Teruggekomen bij hun huis bij Wedde reden we even snel naar de garage, om mijn auto op te halen. Men vertelde dat er nog een kabeltje besteld is voor de binnenverlichting. Moet ik weer terug !

Maar goed, het mocht de pret niet drukken. Snel reed Marcel nog even langs de Formido bouwmarkt naast de garage. We hadden namelijk kortings-stickers bij de post gekregen, en Nederlands als we zijn, gaan we daar mee aan de slag. 20% korting is toch best leuk !
Omdat we die nog altijd niet hadden en het een gemis is bij het klussen enzo, besloot Marcel uit te zien naar een goede werkbank. Er waren 3 types. De goedkoopste bleek niet voorradig, de middelste was aardig, de grootste sprak me het meest aan. Alleen zag de verpakking er wel heel beroerd uit. Scheuren in het karton, vastgetaped. En verder was een hoek helemaal verkleurd door de zon. Op de tape stond: hersteltape, depot.
Dat de doos er zo beroerd uit zag, zegt natuurlijk niets over de inhoud. Ik waagde de gok en kocht de workmate met behoorlijke korting.

Terug in Wedde bleken David en Viola een verrassing te hebben. David opende het zomerseizoen met een barbeque. Hij heeft zo'n mooie tuin-keuken met gasbarbeque.
Heerlijk in de zon zittend aten wij gehaktballetjes, kippenpootjes, speklapjes en hamburger. Ook was er stokbrood, komkommer en sausjes.
Op een gegeven moment toch wel een vest / trui gezocht, het voorjaar is nog jong en al vroeg wordt het donker.

David stookte een vuur op in een zelfgebouwde stenen tuinhaard. En zo praatten we nog na en was het al snel tijd om naar huis toe te gaan.
Deze morgen stonden we bijtijds weer op. Marcel pakte de workmate uit. Groot was de verrassing toen hij na het uit de doos halen van de werkbank, naast een zakje onderdelen met handleiding nog een doosje zag: de producent had er gratis een spiksplinternieuwe decoupeerzaag bij gedaan.

Kortom, het weekend staat vol verrassingen. De auto moest grof onderhouden worden, er kwam een barbeque, en nu was er een gratis decoupeerzaag.
Wanneer het een beetje meezit volgt er later deze dag / in de loop van dit weekend nog een verrassingsbericht.

Marcel en Suzanne