maandag 6 april 2009

Zondag 5 april, een bericht tussendoor

Goedenavond,
Inmiddels loopt het weekend al weer teneinde. Wij zien nu al uit naar volgend weekend, die vanwege goede vrijdag en pasen wat langer mag zijn.
Suzanne zorgde donderdag dat het gehele kippenhok een witte grondlaag kreeg. Vrijdag is zij begonnen om de buitenkant te schilderen. Omdat Marcel donderdags wat langer door gewerkt had, was hij vrijdag weer wat eerder thuis en konden we samen aan de tuin werken.De grond in de kas werd omgespit en geschoffeld. Suzanne harkte nog een stuk uitgegraven grond uit en ontdeed dat van puin. Het was 21 graden, dus heerlijk vertoeven in de tuin.
Zaterdag begon helaas heel anders. Het was grauw, mistig en een graad of 8. En helaas voelde Suzanne zich ook nogal grieperig. We besloten dan maar rustig aan te doen. In het kader van de inburgering kocht Marcel samen met de buurman een paar zweedse klompen. Bij thuiskomst had de buurvrouw een lekker pannetje erwtensoep voor ons.
In de loop van de middag klaarde het wat op en gingen wij toch de tuin nog even in. De grond in de kas is toen uitgeschoffeld en bemest. Ook nog wat verse grond erop en toen zijn wij rekken gaan plaatsen. Daar tegenop kunnen dan later de tomaten groeien enzo.
De rekken die in de auto nog best een heel pas-en-meetwerk waren, bleken in onze ineens groter lijkende kas "in het niets" te vallen. Waar wij de breedte dachten te bekleden, kwamen we precies op de helft. Dus in deze nieuwe week dan maar opnieuw naar het tuincentrum voor meer rekjes. Suzanne harkte trouwens weer wat grond uit. Daarna pootten wij wat aarbeienplantjes langs de rand van de kas.
Samen stippelden wij nog een plaats uit voor een extra terrasje; mooi beschut enzo. Verder willen we daar een wat grotere buitenren maken. Daar komen de kippen dan niet voor vast, maar puur wanneer we op dat terras zitten of in de tuin werken; het is immers wel gezellig dat gescharrel om je heen.
Zondag gingen wij naar de kerk. Er was een nieuwe muzikant en die kon door middel van zijn stem en keyboard prachtig spelen en zingen. Erna kregen we nog een leerzame boodschap, daar kunnen we de week weer mee in.
Eenmaal thuis bleek het weer opgeklaard te zijn. We begonnen mistig, maar nu scheen de zon. Op het terras hebben we een verse salade, rösti (aardappelkoekjes) met pesto-kalkoen gegeten. Allemaal van de Aldi en een echte smakelijke aanrader !! En daarna zaten we heerlijk te genieten van ons terras. Vogel Ko stond ook buiten. Hij keek zijn oogjes uit. Boven ons zweefden roofvogels; Ko bewonderde die vogels helemaal.
Na wat zaad gestrooid te hebben, kwamen er woud-duifjes en koolmeesjes. Ko, en wij met hem, vonden het geweldig.
In de namiddag wandelden we nog wat rond en keken bij anderen in de tuin die ook moestuinen en/of kipjes houden.
En nu dan is het zondagavond.
Wij wensen iedereen een fijne avond en een goede nieuwe week toe.
Marcel en Suzanne.