vrijdag 22 mei 2009

21 mei 2009: Hemelvaartsdag

2009-05-21 010


Hij nam hen mee de stad uit, tot bij Betanië. Daar hief hij zijn handen op en zegende hen. Terwijl hij hen zegende, ging hij van hen heen en werd opgenomen in de hemel. (Luk 24:50-51)EN OOK"Ik laat u niet als wezen achter..."(Joh 14:18)

Daarom voelen wij ons ook niet eenzaam. Ook al zitten we hier ver weg van het bekende, vertrouwde. Wij zijn niet alleen.God is met je, al de dagen van je leven ! (Matt. 28: 20 c)

Vandaag is het hemelvaartsdag. We zijn een dagje vrij. We waren al vroeg op. Zo konden de kippen zoals gebruikelijk rond half 8 ontbijten. We bekeken op internet het weerbericht en de buienradar. Er werd tegen de middag regen voorspeld, maar de buienradar met satellietbeelden lieten geen buien zien die hierheen zouden komen. Dus besloten we er vandaag op uit te trekken.

De kippen hadden hun buikje vol, nu mochten wij. Thee, sapjes en stevige bruine boterhammen met pindakaas. Brandstof ! We hebben het de afgelopen dagen zo druk gehad. Zo komen morgen Marcel’s ouders logeren.Suzanne ruimde zowat alle ruimtes van huis en tuin op en bracht alles op orde voor de logees. Maar er was ook tijd voor ontspanning.

We pakten onze fietsen en gingen op weg. Bijna 40 kilometer legden we af. Van Scheemda via Midwolda naar Nieuwolda. Daar was een braderie/rommelmarkt. We vonden er een tuinklauw (soort hark). Bijna niet gebruikt en men vroeg 5euro. Voor kenners: een koopje !

Na Nieuwolda fietsten we via ’t Waar onder Wagenborgen langs naar Siddeburen. Daar was een brocante fair. Veel kouwe kak daar, maar gelukkig ook veel plaatselijke boertjes. Het was er heel leuk en gemoedelijk, en prachtig gelegen in een boerderij met tuin aan de rand van Siddeburen. We keken zo uit over de weilanden (hier in Grunningen zegt men tegen alles weiland. In Holland zegt men: weiland tegen iets waar vee staat en akker tegen iets waar verbouwd wordt). De eerste aren waren al te zien.
We fietsten van Siddeburen naar Noordbroek. Onderweg zagen we een veulentje, het ras Haflinger. Hij dartelde door de wei. Hij durfde niet al te dichtbij te komen, maar het was een leuk schouwspel en de telelens doet wonderen.

In Noordbroek was een cultuur route aangelegd. We bezochten de eeuwenoude kerk en aten bij de plaatselijke smikkelwagen (verrijdbare snack-kar) een vette hap. Suzanne de lekkerste eierbal die zij ooit had gegeten, Marcel een mexicano om weer wat pit te krijgen voor de verdere fietstocht.
Van Noordbroek reden we weer naar Scheemda. Onderweg plukte Suzanne wat fluitekruid en andere bermbloemen. Het was een heerlijke fietstocht. En we gingen met lege handen weg en kwamen met een tuinklauw en een grote bos bloemen terug.
Voor wie de foto’s wil zien is hier een link:
http://outdoors.webshots.com/slideshow/572264035sOiMJK

En wie net als wij morgen ook vrij zijn: een fijn weekend verder.

Marcel en Suzanne