dinsdag 26 mei 2009

22 mei: Swieneparadies

2009-05-25 053


Goedemorgen lezers van onze weblog,
Na een lang weekend hier een serie berichtjes van dag tot dag. Het lange weekend is dan toch teneinde. Helaas ! Maar zo gaat dat. Er is veel gebeurd.

Donderdag was onze fietstocht uit het vorige bericht. Vrijdag kwamen de ouders en zus van Marcel. Al rond half 11 kwamen zij aan. Samen bekeken wij eerst de tuin. Zij zagen immers de laatste keer enkel een grasveld. Nu is er de moestuin, de kas, het nieuwe terras en niet te vergeten Villa Kakelbont.

Na de rondleiding en wat koffie en thee wandelden wij naar de winkels in Scheemda. Al snel ontdekte de vader van Marcel dat hier toch wel ander soort mensen wonen, hij zag boeren !

Eenmaal thuisgekomen nuttigden wij een lunch op het terras. Rond om ons scharrelden de kipjes. Het was op dat moment heerlijk weer. Helaas ging het regenen, net toen wij erop uit wilden gaan.

Met zijn vijfjes stapten wij in de fiat panda en reden naar Nieuw Scheemda. Daar is het Swienen Paradies (varkens paradijs). We schuilden nog wat in de grote, oude boerenschuur. Daar was een winkeltje met varkens-produkten, zoals papieren zakdoekjes van het merk “Snif” en een varkens-koekoeksklok die oink oink zei wanneer het hele uur sloeg.

Toen het droog was gingen we naar buiten en kregen een grote wandeling over het complex. Wij bezochten alle varkens en zwijntjes. De eigenaar gaf ons tekst en uitleg en verschafte de dikbuikjes van wat appelschijfjes.
Het was een vrolijke knorrige boel daar. Er warengrote, kleine, dikke, dunne, europese, Nieuw-Zeelandse, met krulletjes in de staart, zonder krulletjes, met veel haar, zonder veel haar en ga zo maar door. Voor de echte liefhebbers 54 foto’s van deze uitstap:

Na ons bezoek reden wij terug naar huis, waar wij uitgebreid dineerden. Nadat ook onze buikjes vol waren reden wij door Scheemda naar het station. Daar wandelden wij wat rond en genoten van de omgeving. Hierna tuften wij via Westerlee naar Oude Pekela. Van daaruit naar Wedde, Vriescheloo, Bellingwolde naar Blijham, Winschoten en toen de zon echt onder was weer terug naar huis. Moe maar voldaan gingen we slapen.