dinsdag 26 mei 2009

23 mei: de kwelders

2009-05-25 081


Zaterdag stonden we vroeg op. Het was een prachtige dag. Mooi weer en hoge temperaturen. Na een lekker ontbijt stapten we rond kwart over 9 weer in de auto. Via Nieuwolda reden wij naar de Carel Coenraadpolder. Daar zijn open vergezichten over de kwelders van de Dollard.
Prachtig mooi was het er en heerlijk rustig. De tocht ging verder naar Nieuwe Statenzijl. Daar is de sluis op de grens. Wij waren er voor het laatst de dag na kerst. Nu was het wel anders. Alles in de bloei, koolzaadvelden. En veel schapen met lammetjes waar je zo tussen kon wandelen. Wat erg opvallend was deze dag: het was windstil. Opmerkelijk ! Aan de kust bij de open akkers is er bijna altijd veel wind. Nu geen zuchtie.

Wij reden naar Drieborg, Nieuw Beerta en Nieuweschans en voor we het wisten reden we Duitsland in, bij Bunde. We dronken er wat en reden weer verder, naar Wijmeer. Daar zijn vaak hertjes. Zie een van de vorige berichten dat wij in het vogelspottershuisje vlakbij de herten zaten. In de verte zagen we inderdaad reëen.
Via Bellingwolde, Oudeschans en Klein Ulsda reden we via de A7 zo weer naar Scheemda.
Ter aflsuiting een feestmaal. Suzanne bakte een berg pannekoeken die we op ons nieuwe terrasje konden nuttigen. Heerlijk, zo middenin de tuin.

Na het maal was het tijd om afscheid te nemen. Pa, ma en Irene maakten zich op voor de terugreis naar ’t westen.

Toen zij wegwaren kwam de oude buurvrouw een pannetje bruine bonensoep brengen. Suzanne had de afgelopen dagen anderen verzorgd, nu mocht zij genieten en niet te koken deze avond.

Foto’s van deze dag zijn hier te vinden:

http://community.webshots.com/album/572405027AIJLEF?vhost=community