dinsdag 26 mei 2009

24 mei: Staatsbossen net over de grens

2009-05-25 119


Zondag, even voordat wij naar de kerk wilden rijden, belde vriendin Viola. Zij vroegen ons om uit om uit de kerkdienst mee te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Wij reden mee en wederom was het een prachtige dag. Warm, zonnig weer, we genoten van een broodlunch buiten in de tuin.

Hierna besloten we naar de Staatsbossen bij Gasselte / Borger te rijden. Dat ligt in Drenthe, dus net over de provinciegrens. Met twee auto’s reden we erheen, beide dochters en vriend Sander vergezelden ons namelijk deze wandeling. Wij kenden deze bossen nog niet, het bleek prachtig te zijn. Nu in mei is alles zo mooi groen. En het bijna eeuw-oude bos geeft heerlijke verkoeling. We wandelden een tocht van officieel 3,5 kilometer, maar naar ons gevoel was deze langer. We spraken af ook nog eens de tocht van 16,5 kilometer te gaan lopen.
Binnendoor reden wij terug naar Wedde, waar we uitgenodigd werden voor het diner. Het weer was nog altijd niet te stuiten, dus heerlijk middenin de tuin genoten wij van zelfgekweektee pluksla met radijsjes, zelf geraapte eieren en zelfgemaakte rabarber-compote.
Rond 10 over 8 verdween de zon achter de bomen en besloten we een einde te maken aan deze lange zomerse dag. Nogmaals dank David en Viola.

Tijdens de wandeltocht schoten wij wat plaatjes:http://travel.webshots.com/slideshow/572411103whXhJv