woensdag 27 mei 2009

25 mei: nog meer groen

2009-05-25 170


Maandag begon bewolkt. Internet leerde dat wij het enige gebied in Nederland waren met bewolking, de rest genoot al weer van zon.

Helaas moeten wij constateren dat het kweken in onze kas niet zonder problemen is en een deel van de oogst dreigt verloren te gaan. Gebruiken we teveel of te weinig water ? Het is helaas te laat om nog een bodem-monster te nemen enzo, nu staan er al planten. Of we dit jaar van komkommers enzo kunnen genieten, is maar de vraag. We doen onze uiterste best.


Het mocht de pret niet drukken, ook hier trok de lucht open en mochten we weer genieten van zonneschijn. We besloten nu de 16 kilometer tocht te gaan lopen in het bos bij Gasselte. We namen wat te drinken mee en appels enzo. Deze tocht lijkt toch echt veel langer, voor het gevoel zeker 22 kilometer. Eigenlijk hadden we dus te weinig drinken bij ons. Mochten we die nog eens lopen, dan moeten we beter voorbereid op reis gaan.

Het was een van de mooiste boswandelingen die we ooit maakten. Het is er zo rustig. Je hoort niets dan vogels en ruisen van de wind. Het ruikt er heerlijk naar dennen en bloesems; het rook zelfs als Jasmijn ! Heel bijzonder. We kwamen langs weiden, beekjes, poeltjes, moerassen vol kikkers en libellen, mierenhopen, dichte bossen, bosranden, heuvels, akkers, heide en ga zo maar door.
Pas aan het einde van de middag arriveerden we weer bij de auto. Wat een tocht !

Mooie foto’s voor bosliefhebbers:


Voldaan reden we terug naar ons huisje waar we hongerig begonnen aan een barbecue.

Nu dan is het weekend echt voorbij. Het was een bijzonder weekend, nietwaar ?

Marcel en Suzanne