woensdag 27 mei 2009

Moestuin deel 9: Slecht weer, ook in de kas

Beste vrienden,

Wat een weer deze nacht ! Heel het land is getroffen door noodweer. Rond half 5 hoorde Marcel het al aankomen. We sliepen gelukkig met het raam open, zo kondigde het slechte weer zich vroegtijdig aan.

Snel haastte ik mij naar buiten. Kijken welke planten niet goed tegen harde regen zouden kunnen. Ook zorgde ik er voor dat de kippenren een plastic zeiltje kreeg, zodat het zand niet tè nat zou worden. De eerste druppels vielen al en toen ik eenmaal binnen was barstte het los. Regen, onweer en hagel zo groot als golfballetjes. En waren sommige delen van het land in een half uur verlost, bij ons hield het bijna 3 uur aan. Noodweer was het. Vlak voordat Marcel naar zijn werk vertrok inspecteerden wij de tuin.

De kas is gelukkig heel. Het plasticen zeil-kasje heeft echter een scheur. De grond was door de storm bezaaid met takken en plassen. Plantjes lagen plat op de aarde. We hopen dat wat zonneschijn ze weer zal oprichten.

De planten in de kas waren helaas niet veel beter. Suzanne onderzocht op internet, het lijkt erop dat er een schimmel in de plantjes zit. Dus moeten sommigen verwijderd worden en opnieuw opgekweekt worden.

Maar er is toch ook wel een lichtpuntje. Vandaag aten wij onze eerste aardbeien. Heerlijk !

In de garage heeft het op zolder op enkele plekken licht gelekt; maar wat wil je met zulk slecht weer.

Al met al zijn we toch weer behouden, is er geen grote schade en mochten we weer fris de werkweek in.

We hopen dat al onze lezers niet al te grote schade en hinder van de storm hebben ondervonden en met ons dankbaar mogen zijn dat we behouden zijn.

Fijne avond, Marcel en Suzanne