woensdag 20 mei 2009

Terugblik 4: Twintig mei 'en

d357


Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat wij getrouwd zijn. De tijd is erg snel gegaan, anderzijds is er in die tijd erg veel gebeurd en veranderd.
Sommige gasten leven al niet meer, met anderen hebben wij het contact in de loop der jaren verloren. Maar er zijn er veel met wie wij natuurlijk nog contact hebben.

De dag, 20 mei 1999 begon vroeg. Marcel besloot toch nog even een ander overhemd te kopen. Suzanne moest naar de kapper en de make-up. De fotograaf haalde Marcel rond 11uur op en we reden samen uit Capelle naar Lekkerkerk. Nadat wij samengevoegd waren reden wij door de polder voor een foto-reportage. Eenmaal terug bij Suzanne’s ouders was de naaste familie inmiddels gearriveerd. Na wat koffie/thee reden we naar het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Daar werd het huwelijk rond 3uur gesloten. Daarna reden wij met onze old-timer en in een stoet, in een file (jawel, die waren er toen ook al) terug naar Lekkerkerk, Amicitia. We hadden een brood-maaltijd met soep. Om 19uur werden wij in de kerk even achter dit zalencentrum verwacht. Precies toen wij naar buiten stapten, begonnen de klokken te luiden, dat was bijzonder getimed.

Het was druk in de kerk en we moesten lang wachten. De dominee woonde namelijk in Den Haag en stond (jawel daar is ie weer) in de file. Iets van 10 over half 8 rende hij de kerk in en struikelde nog net over de laatste tree van het portaal de kerk in. Na een mooie dienst liepen wij weer terug naar de zaal waar we een receptie hadden. En zo vloog de dag voorbij. Maar zoals jullie zien, we weten nog wel hoe de dag verlopen is !

De volgende dag bleek dat er zich op de achtergrond nog iets had afgespeeld. Suzanne’s toekomstige baas probeerde Suzanne te bellen voor een uitnodiging voor sollicitatiegesprek. Wij bleken niet bereikbaar ! Dat was achteraf niet zo wonderlijk op zo’n huwelijksdag.

Donderdag trouwden we, op vrijdagmiddag solliciteerde Suzanne nog in allerijl, zaterdagochtend gingen we op huwelijksreis naar Gran Canaria. Een weer later trouwens belden we vanuit een plaatselijk klein dorpje en hoorde Suus dat ze was aangenomen. Wonderlijk zoals er voor ons was voorzien: wij gingen wonen in Krimpen aan de Lek, en op het moment dat wij er gingen wonen, kreeg Suzanne de kans daar ook te werken. Het zo dichtbij wonen/werken is jarenlang een groot genoegen geweest.

Even een andere terugblik; 20 mei 2008.
Vrijdag 16 mei hoorde Marcel dat hij een vervolggesprek kreeg bij zijn huidige baas. En die zaterdag 17 mei spraken wij de aankoopmakelaar. Na het maken van afspraken gaven wij groen licht om op ons huis te bieden. Die dinsdag 20 mei 2008 werd een gekke dag. Een teamleidster van Marcel’s vorige werk gaf een feestje thuis, omdat zij zoveel jaar in dienst was. Wij konden die avond, 9-jarig huwelijk niet samen zijn. En daarnaast speelde op de achtergrond dus een lopende sollicitatie en de start van bieden op ons eerste huisje. Prompt werd Marcel die avond natuurlijk gebeld. Zijn mobiel stond op “stil”. Dus ergens achteraf luisterde hij het voicemailbericht af; de aankoopmakelaar vroeg mij zo spoedig mogelijk terug te bellen; beetje lastig natuurlijk. Bij thuiskomst rond kwart voor 10 belden we hem snel op; hij kreeg een tegenbod op het huis en stelde voor weer een iets hoger bod van onze zijde te doen. Dat was spannend ! En dan dus twee dagen later, 22 mei, weer op sollicitatiegesprek, maar nu in Appingedam. Gekke dagen waren dat !

20 mei 2009 zal waarschijnlijk minder onzeker zijn dan de bovengenoemde twintig mei’s. We zullen zien. We wensen jullie in ieder geval een fijne dag toe.

Marcel en Suzanne