zondag 14 juni 2009

Geen zorgen !

Goedenavond lezers van deze weblog.
Okay, het is al weer even geleden dat we een bericht plaatsten, maar geen zorgen, het gaat goed. En misschien las of hoorde u deze week het nieuws: In de provincie Groningen is een eerste geval van mexicaanse varkensgriep geconstateerd. Laten we hopen dat deze griep spoedig zal verdwijnen en niet te dichtbij zal komen.
Het "weer" was onstuimig deze week. Erg veel wind en van tijd tot tijd flinke buien regen. Suzanne kon daardoor onmogelijk de buitenboel verven, en ging dus binnen maar verder. Zij gaf de trap een laag grondverf en zorgde dat de nieuwe badkamerdeur er tiptop uiztiet (weet je nog, die vorige werd gesloopt toen (schoon)ma opgesloten zat).
Tussen alle bedrijvigheid door was er soms ook zon en werkten we lekker in de avond in de tuin of wandelden we wat rond in Scheemda.
Aan het einde van een vermoeiende week werd onze nieuwe aanwinst bezorgd: een heuse 250liter grote diepvrieskist. Ons diepvrieskastje was al te klein, laat staan nu wij een moestuin hebben. "Verwachten jullie zo'n grote oogst dan, is dat wel reëel ?"Ach, het is goed als je je vertrouwen ergens op stelt en er dan ook naar handelt.
Zo was dat een jaar geleden ook; veel dingen wezen erop dat we NIET naar Groningen zouden gaan, en toch pakte Suzanne in en bereidden wij ons voor op de verhuizing hierheen.
Vandaag was het ineens beter weer en zonnig. Dus trokken wij er lekker op uit. In de plaats Meeden is een grote tuin / kwekerij waar speciale verkoop dagen zijn:Rare planten dagen ! En die rare planten waren er. Zo was er rode Boerenkool. We wilden eerst een plantje kopen, maar er was ook zaad en zelf opkweken is leuker. Lieten wij onze buurman toch mooi op zijn neus kijken: Rooie boer'nkool ? Dat had hij nog nooit gezien !
We reden van Meeden naar een plaatsje, Middelstum. Daar is ook een borg, genaamd Ewsum. Vandaag was daareen traditionele groningse produktenmarkt. Het was er mooi en gezellig. We kochten er een potje met honing van koolzaad, de mooie gele velden waar wij een maand terug zo van genoten. Bij de borg was ook een grote moestuin en het is altijd leuk te zien hoe anderen het aanpakken. Nu waren er om deze tuin veel heggen, dus was het windstil. De tuin was overweldigend mooi.
FOTO'S ? Klik hier:http://travel.webshots.com/slideshow/573000018GORkWw
Van Middelstum reden wij naar de jaarmarkt in Loppersum, om daarna naar Delfzijl te rijden; daar kochten we bij Lidl diverse diepvriesprodukten. Nu we toch de ruimte hebben kon er best een pizza en wat ijs ingeslagen worden.
Na Delfzijl reden wij terug naar ons huis waar de kippen ons opwachtten. De haan gaat kraaien ! Eerder deze week hoorde de buurman naar zijn idee al twee kraaien, en Suzanne hoorde het donderdag ook een keer; nogal schoor en onwennig, maar toch. En de haan en de kippen piepen niet meer maar kakelen meer. Erg gezellig. Maar wat groeien ze; vooral de haan is nogal fors geworden. We hopen maar dat die niet heel veel groter zal worden.
Boven de ren hangt trouwens dat vogelhuisje; we fotografeerden dat al eens in maart; nu is er dan echt nieuw leven; de mussen vliegen af en aan en uit het huisje klinkt een luid gepiep. Het is een gezellige boel.
In de tuin erachter tiert het trouwens ook welig. Want al die regen zorgt er wel voor dat alles fris groen is. De capucijnersplant groeit circa 15 centimeter in hoogte per dag. We hebben trouwens bezoek gehad van "iets". De kroppen sla waren aangevreten, er lagen nog stukjes naast. Misschien is "iets" een muskusrat, of gewoon een merel of misschien toch een konijn of weten wij veel. We hebben maar wat gaas over de kroppen gespannen, dan houden wij meer sla over.
Suzanne vist van internet allerlei recepten voor sla en snijbiet, en zo is ieder maal weer anders. Vrijdag: pasta met snijbiet. Heerlijk !
We hopen dat het morgen weer zulk lekker weer mag zijn. In elk geval aan iedereen een goede zondag toegewenst,
Marcel en Suzanne