dinsdag 2 juni 2009

Pinksteren 2009

Wat een weer !

Het is echt zomer deze pinksterdagen. Dat is wel eens anders; Want met pinksteren zijn altijd de opwekkingsdagen in Biddinghuizen (Flevoland). Daar kamperen veel christenen en zij bezoeken er openluchtconcerten en diensten in tenten. Het is meermalen voorgekomen dat de mensen er weg-regenden. Toen wij er in 2005 waren, was het ook van tijd tot tijd regenachtig. Dit jaar hebben ze meer geluk. Mensen vanonze kerk zijn er ook geweest, zoals de kinderen van David.

Onzekerk; nadat wij een aantal weken kennismakingsavonden hebben gehad, hebben wij besloten ons bij deze kerk aan te sluiten. Wij hebben ons gisteren dan ook ingeschreven als lid.

Dit pinksterweekend heeft zogezegd erg mooi weer. Zaterdag was eigenlijk nog de minst mooie dag. Toen reden wij na een lekker ontbijt in de tuin naar Groningen. Daar bezochten wij Ikea en Hornbach. We hadden doelgericht wat dingen nodig. Dus na een kort bezoek reden wij door de akkers en dorpjes waar we nooit eerder van hoorden, terug naar huis.

Eenmaal thuis stortten wij ons nog even op de tuin. Al snel was het 9 uur. Voor je het weet ben je weer uren in de tuin bezig !

Zondag gingen wij naar de kerk. We hadden een feestelijke pinksterdienst. Pinksteren is het feest van de uitstorting van de Heilige Geest. Die is ons gegeven, zodat wij de dingen beter kunnen begrijpen, kunnen doorgronden. Verder is het een middel om ons in ons leven te leiden naar goede plaatsen of juist een onbehaaglijk gevoel te geven op plaatsen waar het niet pluis is. De liederen die wij zongen gingen logischerwijs over de Heilige geest. We hadden een verkwikkende preek en na de dienst dronken we nog wat thee. We spraken toen de zus en zwager van David nog even. Zij wonen in Gouda; toch altijd een stukje herkenning, niet waar.

We reden terug naar huis waar we heerlijk lunchten in de tuin. Hierna brachten wij ons aanmeldformulier bij de voorganger en dronken daar nog een glaasje fris. Na dit korte bezoek reden wij door naar de staatsbossen bij Gasselte. Daar wandelden wij wat en Marcel nam een verfrissende duik in "Het nije Hemelriek". Dat is een meer van een zandopgraving middenin het bos.

Pas later in de avond reden we terug. Het weer was ook zo goed, zo kan je nog wel even blijven hangen.

Maandagmorgen waren wij weer vroeg op. Het beloofde weer een zonovergoten dag te worden. De kippen hadden honger en Witje maakte dat luidkeels duidelijk. Ondanks dat dit kipje het kleinst is, is zij de eerste die echt als een kip kakelt ! Nog wat onwennig, maar toch...

Na hun maal gingen ook wij ontbijten, weer heerlijk op ons terras. Het is echt een genoegen daar te eten.

We schoffelden nog wat, maaiden wat kanten, zorgden dat de plantjes in de kas uit de zon kwamen te staan. Verder zorgden wij dat de grijpende takjes van erwt en capucijners, zich vastgrijpen aan de daartoe bestemde rekjes.

Na al deze arbeid was het tijd om te ontspannen.

We fietsten naar Midwolda en zo langs het Oldambtmeer en de Blauwestad naar Oostwold. Daar is een klein vliegveldje, maar eens per twee jaar is daar op tweede pinksterdag een heuse vliegshow.

We hadden een kleedje en wat drinken bij ons. Van de zijkant van de akker was het allemaal goed te aanschouwen. Het was echt spectaculair. Heel bijzonder al die kunsten die de piloten uithaalden. Er waren vele typen vliegtuigen. Ook kwam er een delta-vlieger. Die werd omringd door vogels die steeds met hem meevlogen. Dat was een merkwaardig gezicht.

Na een paar uur genoten te hebben fietsten we langs het meer, het strand en het Midwolderbos bij de Ennemaborgh, zo Scheemda weer in.

Eenmaal thuis plukte Suzanne wat sla en radijs en zij maakte een heerlijke salade. De oude buurvrouw van 98 kwam nog een bakje stoofpeertjes brengen. Nu werd het wel erg culinair allemaal. Snel stookteMarcel de barbecue op. We aten heerlijke dingen, aanschouwd door onze kipjes (soms voelt dat wat ongemakkelijk: een kippenpoot eten met naast je vers gekakel).

Toen het 5uur was begon het spektakel. De vliegshow was voorbij en gedurende anderhalf uur vlogen alle vliegtuigjes over ons huisje. Terug naar waar ze vandaan kwamen, Zuid, West en Oost (Duitsland). Het was een mooi gezicht. Nog steeds zijn ze te aanschouwen, dat kunnen jullie zien op de foto´s uit ons zolderraampje.

We mogen terugkijken op een mooi pinksterfeest. We hopen dat iedereen heeft mogen genieten.

We schoten heel veel foto´s. Foto´s van de moestuin, de kas, onze ontbijtjes enzovoort zijn hier te vinden:

http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/572749006VyjFHT

Vele foto´s van de vliegshow zijn hier te vinden (echt voor de liefhebbers)!

http://entertainment.webshots.com/slideshow/572769370HdwTnh

Hartelijke groeten uit Scheemda van Suus en Marcel.