maandag 8 juni 2009

Weekend vol bezoekjes

Het weekend is weer voorbij en deze stond in het teken van bezoekjes.

Zaterdagmorgen kwamen onze oude buren uit Krimpen aan de Lek op visite. Toen wij verleden jaar na 8 jaar naast hen gewoond te hebben, bekend maakten hier naar Groningen te verhuizen, zeiden zij: volgend jaar gaan wij bij jullie in de omgeving met vakantie en komen we een keertje langs. En zo gezegd, zo gedaan !

We hadden een erg leuke dag met hen. Het weer was best goed, dus na de rondleiding door onze tuin en ons huisje konden we lekker in de tuin gaan zitten om koffie te drinken en te lunchen.

En omdat we de tijd aan ons zelf hadden, zijn we er samen nog op uitgetrokken om onze nieuwe woonomgeving te showen. We reden via Nieuwolda langs de mooie grote heren-boederijen. Het koolzaad was inmiddels uitgebloeid, maar nu waren er akkers vol koren en gerst. En daarlangs stonden op een paar plaatsen korenbloemen ! Buurvrouw de Bode en Suzanne vonden het wel jammer dat zij niet een bosje hebben kunnen plukken. Sorry dames !

We keken uit over de Dollard waar nu koeien grazen; net na kerst stond er water, twee weken geleden met Marcel's ouders zag het er moerassig uit, inmiddels is het droog genoeg om er vee op te laten.

We reden naar Nieuwe Statenzijl en het leek de (ex)-buren leuk om naar de vogel-kiekkast te wandelen. We liepen door het verse riet. Mevrouw de Bode merkte op dat door de wind dit riet net op de zee lijkt: het golft en ruist. Aan het einde van de wandeling kwamen we dan bij het vogel-uitkijkpunt. We konden heerlijk over de Dollard uitkijken tot de Waddenzee aan toe. En in het vogelkijkhuisje zat een nestje zwaluwtjes; de moeder en vaderzwaluw vlogen af en aan om de jongen te voeren.

De tijd vliegt op zo'n middag dus wandelden we weer terug naar de auto om via Ganzendijk en Finsterwolde weer terug te rijden naar Scheemda. In de tuin dronken we nog een kopje thee, waarna we afscheid namen. Het was heel leuk om Jan en Gijsje de Bode nog eens terug te zien in ons Scheemda.

Zaterdagavond bracht onze nieuwe oude buurvrouw (van 98) nog een kommetje bruine bonensoep en daarvan genietend sloten we de dag af.

Foto's van deze dag met de mini-zwaluws enzo staan hier:

http://good-times.webshots.com/slideshow/572908996tvmnZu

Zondagmorgen was het weer somber. Het had niet geregend, in tegenstelling tot grote delen van Nederland. We reden naar de kerkdienst en hadden een fijne dienst. Hierna reden wij naar Wedde om op bezoek te gaan bij David en Viola en de kinderen. David bleek niet stil gezeten te hebben en vol trots maakte hij zijn plannen bekend: achter in de tuin komt een gastenverblijf ! De vloer was inmiddels gestort en het hout ligt klaar om betimmerd te worden. De caravan naast de stal, waarin nu gasten slapen, moet op termijn weg. Het nieuwe huisje zal een prachtig uitzicht krijgen !

Na een broodlunch gingen wij wandelen nabij Onstwedde en Höfte. We waren daar al eens eerder geweest in november, maar het blijft mooi. En het groen was nu uitbundig. De honden waren ook mee en ineens klonk er een kef voor ons; David en dochter Rosa konden nog net zien hoe een vos op de vlucht sloeg. Hij was natuurlijk nogal bang voor de honden en speurde de bosjes in.

Onderweg rende een grote groep stieren op ons af, vol enthousiasme. Maar goed dat ze achter een hek stonden. We konden ze zelfs aaien!

Na de wandeling reden we terug naar de plezierboerderij van David alwaar we de tuinhaard opstookten. Het weer was namelijk niet heel goed en een beetje warmte konden we wel gebruiken. En niet alleen de tuinhaard, maar ook de barbecue werd opgestookt. Marcel had zo het geluk dat hij buiten zijn schuld om weer mocht barbecuen en David had het excuus dat hij niet anders kon, dus zo hadden we allebei weer een reden onze hobby uit te oefenen.

Na de gehaktballetjes, worstjes, spareribs, speklapjes en hamburgers hebben we nog heerlijk relaxt bij de tuinhaard. Na lekker thee gedronken en nagepraat te hebben reden wij naar huis. Het bleek al tegeen half 10 te zijn !

We mogen terugzien op een leuk weekend met bezoekjes over en weer.

Fijne dag,

Marcel en Suzanne