zaterdag 6 juni 2009

Zaterdag 6 juni: niet heel veel nieuws

Na alle bijzondere activiteiten van de afgelopen weken (swieneparadies, wandelingen, vliegshow) is er op dit moment eigenlijk niet zo veel te melden.
Dinsdag begon de werkweek. Marcel ging weer naar kantoor en er waren de rest van de week weinig bijzonderheden. Suzanne schuurde dinsdag de garagedeuren; zij zag helemaal blauw van de stof. Bij de plaatselijke bouwmarkt kocht zij professionele verf voor de buitenboel. Dat zou toch wel duurzamer zijn, de tijd zal het leren.
Zij zette de houten deur in de grondverf, maar omdat we de rest van de week af en aan regenbuitjes hadden kon zij niet verder verven. Die buitjes waren klein, dus voor de tuin gefet dat niet echt veel vocht. Wel onkruid ! !
De komkommerplanten die wij in de kas lieten staan doen het nog steeds niet goed. De tomaten daarentegen krijgen kleine gele bloemetjes. De grond is goed bleek uit onze testjes, dus geven wij nu meer water en bedekken de plantjes met vliesdoek in de hoop dat dit beter voor de plantjes is.
Buiten groeit alles lekker door. Tweemaal per dag bezoeken wij de capucijnersplant om zijn uitlopertjes aan het hek te snoeren. Er groeien steeds "armpjes" die zich vast willen grijpen en als je het niet bijhoudt, dan woekert het zo de verkeerde kant op. Zo troffen we al "armpjes" aan andere plantjes, het hek van de buren, de vlagjes die Suzanne neerzette tegen de vogels enzovoort.
De radijsjes moeten geoogst worden en ook de snijbiet is weer bijna op volle grootte. De aarbeien worden om de 3 dagen geoogst en de slakroppen zijn mooi vol.
Nu is het weer weekend en de weermannen zeggen dat het hier vandaag het beste weer van Nederland zal zijn. We zullen zien. Het is in elk geval zonnig met wat sluierbewolking en wind.
Dit was weer een update uit Scheemda, een fijn weekend allemaal.
Marcel en Suzanne