vrijdag 1 januari 2010

1 januari 2010

Langs deze weg wensen wij iedereen een goed, gezond en
 gezegend 2010 toe.

Wat leuk dat u ook in dit nieuwe jaar onze weblog bezoekt.
De feestdagen zijn weer achter de rug. Typisch Groningse dingen zijn: de Dokter Denker puzzel op 24 december in dagblad van het noorden, kniepertjes (een soort wafeltjes), carbid-schieten in oude
melkbussen, en nu met het nieuwe jaar Vegter rolletjes met room. Maar ook niet te vergeten de vele kerstdiensten, zangavonden en toneelstukken van de geboorte Jezus, in de diverse eeuwenoude kerkjes hier rondom.

Na onze trip naar het westen afgelopen zaterdag, hebben we die zondag lekker rustig aan gedaan.
Marcel had een paar dagen vrij, dus hebben we maandag ook relaxt gedaan. Rond twee uur reden we naar Manske Mulder; dat is een soort grote verkoophal met oude en nieuwe spullen, hier vlakbij in Westerlee. Het is een bijzonder allergaar potje van spullen. Suzanne kocht er een set mooie ouderwetse glazen onderzetters.Hierna reden we naar vrienden Freddy en Erna, met hun dochtertje Melina. Wij waren daar eens 's avonds geweest. Nu was het nog licht en bezochten wij de kippen, fazanten en duifjes. Die zitten in een ren in en tegen een blokhut in hun tuin. Rondom is een veranda, het is erg knus. Leuk om 's zomers zo vanaf de veranda al die beestjes te aanschouwen. Rond het huis wandelt nog een dikke rode kater en zij hebben nog een klein hondje en een aquarium met vissen.

Binnen was het aangenaam warm door de haard die zij hebben. We gingen gourmetten en lekker nasoezen met bakkies thee en goede gesprekken. Het was erg gezellig.

Dinsdag zijn wij via Hoogezand en Zuidlaren naar de plaats Anloo gereden. Dat is een eeuwenoud dorpje, gebouwd rond de kerk. Het is erg pittoresk.
Voorbij Anloo ligt een bos. Daar parkeerden wij de auto.
Omdat het erg vroor was alles mooi wit aangevroren. En omdat het de dag ervoor gedooid had, hingen er bevroren waterdruppels aan de bomen.

We wandelden door het bos naar een hunebed. Daarna vervolgden wij onze wandeling naar Pinetum. Dat is een aangeplante tuin midden in het bos. Er staan veel verschillende coniferen, taxus en rododendrons.
Door het winterse wit was het erg mooi om hier te wandelen, al moest je goed uitkijken niet onderuit te glijden.

Hiernaast staan foto's van deze dag. Wilt u er meer zien ?

KLIK HIER

Daarna is deze laatste week in 2009 afgerond door te werkenop kantoor. Er waren oliebollen en het was telefonisch gelukkig niet zo druk. Na de lunch stopten we om het financieel jaar af te sluiten.
Ik was dus weer lekker vroeg terug in Scheemda.
Suzanne was druk bezig de schuur op te ruimen en de kipjes gerust te stellen. Die werden niet zo blij van al die knallen op straat. Witje was onophoudelijk aan het tokken.
Marcel zat ondertussen achter de computer, de nodige wachtwoorden aan te passen; TIP ! Het is wel eens goed om je wachtwoorden van diverse internetsites enzo aan te passen, dat is wel zo veilig.

Na deze saaie klus waren er door Suus
gebakken appelflappen. We aten een griekse gyros-oven-schotel en stookten de haard op. Even na 7uur verscheen de buurman nog met 4 oliebollen en een zakje Vegter-rolletjes.
We hebben bij de haard wat tv gekeken, en zijn op een gegeven moment gewoon met de kippen op stok gegaan. Wel vannacht even gecontroleerd of het goed met ze ging en het licht bij vogel Ko uitgedaan.
En nu dan is het 2010. Vanaf vandaag valt Scheemda onder de nieuwe gemeente Oldambt. Van de week kregen wij net als alle bewoners een boek cadeau met de titel "Moi." Het woordje dat iedereen zegt om elkaar te groeten.

We zien uit naar weer een mooi jaar hier in het Groningse land.

Een fijne nieuwjaarsdag, Marcel en Suzanne