woensdag 13 januari 2010

Hiep, Hiep, Hoera

Beste vrienden,

Hoe is het ermee ?
Zondag is erg slecht weer geworden hier in Scheemda. Sneeuw, ijs, harde wind en sneeuwduinen. En sneeuwjacht, een woord waarvan ik tot dusver nog nooit van gehoord had. (ik was eerst zo stom te denken dat ze het hier over
hadden:)
Maar goed, iedereen gebruikt nu het woord sneeuwjacht, dus zal ik het ook maar gebruiken .

Wij hebben na overleg besloten niet naar de kerk te gaan die zondag. Gewoonweg te gevaarlijk. Thuis lekker gesudderd en via onze schotelantenne een dienst gezien van een kerk in New York (wat is de wereld toch klein).

Maandag begon de werkweek weer, en Suzanne probeerde nog zoveel mogelijk verfwerk in de keuken af te ronden.

Die dinsdag kwamen namelijk haar ouders !
Gelukkig was het weer redelijk goed en de weg begaanbaar en aan het einde van de middag kwamen zij aan. Marcel, die vroeg begint op zijn werk, kwam rond half 5 ook thuis.
Samen aten we een uitgebreid diner, door Suus bereid. Maar tegen het eind ging de telefoon; de buurvrouw. Of we inmiddels wilden komen. En dat deden we.
Ze is die dinsdag namelijk 99 geworden, een moment om te vieren.
We aten een gebakje en hoorden verhalen van het vroegere Scheemda aan.
Omdat de vaat nog wachtte en Marcel ook woensdag weer vroeg moest beginnen, gingen we bijtijds weg.

Vandaag, woensdag dus, is er weer veel gebeurd. De verwarmingsketel maakte vreemde geluiden, dus kwam de ketelboer kijken wat de oorzaak is. Verder was er een kleine lekkage in een radiator beneden in de woonkamer. Maar goed dat (schoon)vader Nijs er was, want alle radiators moesten leeg en het huis werd een puinhoop. En nu ? Nu maakt de ketel bij een heel koud huis, nog dat vreemde bromgeluid .

Maar er gebeurde meer: Het afdakje boven de deur achterom moest namelijk verwijderd worden. Een zware klus !
Marcel ging ondertussen weer naar kantoor, maar de weg erheen was levensgevaarlijk. Met de harde oostenwind waaide sneeuwduinen de weg op.
Voor het eerst in de gehele carrière in 't noorden was er een soort file, voorop gegaan door schuivers. Het mocht helaas maar kort baten, want er achter stoof de sneeuw weer over de weg.
Dan ben je dankbaar als je weer veilig thuis komt !
Maar we moeten wel zeggen dat ondanks dat wij meer van zon en warmte houden, deze lange, witte groningse winter toch ook wel erg mooi is.
Het ziet er naar uit dat het voorlopig zo blijft, dus genieten we er maar van.

Groetjes,

Marcel en Suzanne