zondag 10 januari 2010

Ra ra, wat is het ?


Ik zal u uit de onzekerheid halen: dat hierboven is een kleine impressie van de berg hout die vrijdagavond in onze garage is gestort. Vriend David werkt bij een bedrijf dat hout bewerkt en de afvalstukken spaart hij op in grote bakken. Die neemt hij vervolgens mee voor hun eigen haard, maar tegen een leuke prijs ook soms voor vrienden en kennissen. Zo reed hij vrijdagavond met een aanhanger met daarop twee kuub hout vanuit Wedde naar ons huisje, waar we met zijn vieren bijna een uur bezig waren het hout in de garage te storten. Wij kunnen weer even vooruit, zullen we maar zeggen .

Zaterdag was het moment om die grote berg neergepletterde houtblokken op orde te brengen.
We reden met een kruiwagen het houthok achter de garage vol. Ook besloten we de nieuwe eetkamerstoelen eens uit te pakken. Die zijn anderhalf jaar geleden gekocht, maar waren nog steeds niet uitgepakt. Die grote dozen kwamen goed van pas om het hout in te verpakken, dan kunnen de stoelen totdat de keuken af is wel op de overloop staan. Tijdens het vrij maken van de dozen deed Suus een lugubere ontdekking; in een kleed tegen de doos lag een grote, dode rat.
Hij zal nog niet zo lang dood geweest zijn en even twijfelden we of ie al wel dood was. Maar toen dat vastgesteld was, kon Suzan hem trots aan de buren en de fotograaf tonen, waarna wij de rat in de berm achter de tuin stortten (is nu toch bouwterrein, niemand last van).
Toen het inmiddels donker was, zijn we naar binnen gegaan en zijn we lekker bij de haard gaan zitten.
Het weer begon slechter te worden; door de dag heen was er niet veel sneeuw, maar nu begon het veel harder te waaien en gecombineerd met sneeuw was het net of het huis gezandstraald werd.

Of we deze morgen naar de kerk kunnen hangt af of er al sneeuwschuivers zijn geweest en of het weer het toelaat. We zullen zien, een goede zondag.

Marcel en Suzanne