zaterdag 16 januari 2010

Winter in Scheemda - deel 3

Even een update zondagmorgen: Deze nacht is er weer veel sneeuw gevallen, alles ligt weer onder een dikke witte laag. Het is 17 januari, we hebben nu een maand sneeuw liggen !
Bericht zaterdagavond:

Eindelijk !
Eindelijk ben ik er achter wat met "sneeuwjacht" bedoeld wordt. Het was ook zo'n nieuw woord, ik kon me er zo weinig bij voorstellen.
  Het is nog steeds winter in Scheemda !
Ongelooflijk, dit zijn Suus en Marcel toch echt niet gewend. Er wordt gesproken over dooi, maar het blijft hier gewoon vrolijk vriezen; ook overdag !
Er is wel minder sneeuw, maar dat komt eigenlijk meer door het feit dat er zoveel wind was deze week. Al met al is alles toch nog wel bedekt met een witte laag sneeuw.

Donderdag is een antieke kast in elkaar gezet. Deze stond in Krimpen aan de Lek nog in de slaapkamer, maar komt nu in de keuken. Het is een hele klus het ding in elkaar te zetten. De achterplaat en de bodems van de laden werden vervangen door nieuw spaanplaat, zo is het weer steviger en zonder gaatjes van houtworm.

Naast de kast kwamen dragers voor ons tv-tje in en de schotelontvanger.
De keuken krijgt meer en meer een inrichting. Maar het duurt nog wel even eer hij af is. We plaatsen dan zeker foto's !

Onze gegevens zijn geregistreerd. Dat moet tegenwoordig bij aanschaf van een grotere hoeveelheid rattengif. ( Gecontroleerd werd het niet. Dus mocht je van plan zijn iemand op die manier af te leggen ? Verzin een naam en pak een willekeurige straat ergens in de buurt van de verkoper, en het komt allemaal goed ! )

In die zelfde schuur als waar de rat gevonden werd, sloeg Suzanne's vader een nieuw kozijn voor de achterzijde op. Die zal later geplaatst worden. Vanwege het weer kan dat nu echt niet. De kippen zouden ook niet dankbaar zijn als de koude wind zo langs de ren zou waaien.

Met kip Witje gaat het trouwens weer wat beter. Die had nek-rui, werd kaal en had het erg koud. Ze zag er best ziekjes uit. Was het misschien het vuurwerk ? Of de rat ? Of het rattengif ? Gelukkig maar, het gaat al weer een stuk beter.

Na alle gedane arbeid van donderdag gingen ook wij vroeg weer op stok.
Vrijdag ging Marcel naar zijn werk en na de koffie vertrokken Suzanne's ouders weer terug naar Lekkerkerk.
Hun terugreis was lang en vervelend. Bij Hoevelaken was een groot ongeluk gebeurd, ze zijn uren onderweg geweest. Tegen de tijd dat zij belden, kwam Marcel al weer van zijn werk en had Suzanne net het huis weer aan kant geruimd.

Vandaag, zaterdag, hebben we de nodige boodschappen gedaan en paperassen verzorgd.
Het was een drukke week en we besloten dit weekend rustig aan te doen. Op Marcel's werk waren wat nare klanten, je zou er ontmoedigd van raken. Maar er waren gelukkig voldoende leuke klanten en leuke momenten met de collega's.
En thuis was het bezoek van (schoon)ouders, de ketelboer en de pakketbezorger die nu eindelijk het bestelde kerstpakket bezorgde .

Voor nu een goed weekend, en snel tot het volgende bericht.

Marcel en Suzanne