zaterdag 23 januari 2010

Woelige week


Beste vrienden lezers van onze blog,

Het is zaterdagmorgen en we kijken terug op
een woelige week.

Het begon maandag. Destijds is ons kameraadje, Vogel Ko, aan komen vliegen. Wij zagen hem in de bosjes en een buurman (destijds in Krimpen aan de Lek) ving hem.
Toen Suzanne thuis van haar werk kwam stond er een doosje voor de
achterdeur: daar was Ko !

Maar waar moest Ko in verblijven ? Een plaatsgenoot had een grote papegaaien kooi over en daarin werd de valkparkiet gehuisvest.
Ko was in het begin depressief en erg schrikkerig en eenkennig. Maar van lieverlee werd hij tammer en
Marcel ging de belofte aan dat mocht Ko naar Groningen verhuizen, hij ons eeuwig dankbaar zou zijn.
En zo gebeurde het, Ko was de eerste inwoner van Scheemda. Wij volgden een paar dagen later om ons hier voor goed te vestigen.
De plastic bak van de kooi scheurde en werd almaar slechter.
En nu de keuken opgeknapt wordt, was het goed ook de kooi daarin te betrekken.

Zo kwam het dat wij naar Winschoten reden en daar een mooie zwarte kooi kochten. Maar hoe zou Ko reageren ? Doodsbenauwd zetten we de kooi in de woonkamer. Ko kan soms in volslagen paniek gaan fladderen om daarna doodongelukkig in een hoekje te kruipen.
Maar nu ?
Wonderlijk ! Ko stapte uit de oude kooi, weigerde de nieuwe in te gaan en vloog door de kamer. Maar eenmaal weer rustig op mijn hand, stapte hij de nieuwe kooi in. Hij keek een poosje rond, nam een hap en een slok en ging diepgelukkig zitten knasperen in zijn nieuwe onderkomen.
De houten stokken van de oude kooi werden verstookt en Ko aanschouwt het vol plezier.

Donderdag kwam er een installateur een nieuwe houthaard installeren. Wij zijn maar wat blij dat (schoon)vader Nijs kwam om de honneurs waar te nemen.
De installateur kwam alleenig, maar eigenlijk was dit een klus voor twee man.
Dus heeft schoonpapa de nodige hand- en spandiensten moeten verlenen en tot overmaat van ramp de electra om moeten leggen. De bekabeling liep namelijk precies waar een afvoergat in de muur kwam.

Toen het al donker werd was de klus geklaard. De installateur zal nog ene maal terugkomen om nog een halve meter pijp extra op het dak te plaatsen; dan komt die hoger boven de nok.

Toen Marcel uit zijn werk kwam
lag de keuken bezaaid met puin, staalresten en een deken stof. Nadat alles een beetje bij elkaar geveegd en gezogen was,  viel er een glas cola over de vloer en zo kwam de dag teneinde.


We hebben de haard nog niet gestookt, want het cement rondom de afvoerpijp moet uitharden en de schoorsteen is nog niet echt af.


We gaan proberen te genieten van dit weekend !
Hartelijke groeten,

Marcel en Suzanne