vrijdag 26 februari 2010

26 februari 2010 => zesendertig jaar !


Het is zesentwintig februari, en dat betekent dat Marcel jarig is. 36jaar is hij geworden vandaag.
Jullie begrijpen wel dat we de verjaardag gezien de situatie niet uitbundig vieren.
Met Suzanne is het namelijk nog steeds hetzelfde. De kou begint eindelijk weg te trekken en hopelijk knapt ze
hiervan nu spoedig op.

Dinsdag was bijna alle sneeuw in de tuin weggesmolten. Op de akkers lag nog wel, maar de straat begon sneeuwvrij te worden. Maar woensdagmorgen lag er ineens weer een laag van ruim 10centimeter sneeuw.

Gelukkig is het overdag nu boven 0 en dooit het. De afvoerpijp van de schuur bleek verstopt, dus dat werd een mooi waterballet; de pijp bevatte namelijk van onder tot boven water en dat kon niet weg.Maar het is gelukt !


Het was erg druk op Marcel's werk en er deden zich bijzondere situaties voor. Interessant, maar ook vermoeiend. Maar gisteravond begon het weekend. Marcel had namelijk vrij genomen van het werk en dat betekende een lang weekend.

Deze morgen verraste Suzanne hem met een cadeau; wij zijn normaliter niet zo van het cadeau-gedoe, dat doen we liever spontaan. Maar juist daarom
was ik blij verrast met een cadeau. Suus had namelijk de stoute schoenen aangetrokken en was op de fiets gesprongen. Zij bracht mee: 3 vogelhuisjes ! Het is de bedoeling dat ze nog een likkie verf krijgen en worden in de kleur van ons huis en het huisje van de kippen.


Suzanne bakte een appeltaart en deze morgen kwamen onze buren even een bakje koffie drinken. Zij gaven een aantal paar lekkere sokken cadeau. En verleden week kregen we trouwens al een mooie sneeuwschuiver. We zijn dus erg verrast. De oude buurvrouw van 99 had onze keuken en de haard nog niet gezien. Gezapig hebben we bakkies thee gedronken en praatten over van alles en nog wat over Groningen, de vogeltjes in de tuin en de op handen zijnde moestuin. Want als het even kan gaat Suzanne zich daar weer in volle overgave op storten.
Na hun bezoekje hebben we rustig wat gerommeld enzo en we hebben besloten vanavond chinees eten te halen. Met name voor Marcel een feestmaal !

Verder geen plannen voor het weekend, maar dat hoeft ook niet.
Wij wensen iedereen alvast een fijn weekend toe.

Marcel en Suzanne