zondag 2 mei 2010

Dam op !


"", denkt u, "is dat niet Marc Jacobs, die man die in het verleden RTL ontbijtnieuws presenteerde ?"
Nee hoor, dit is Rob van Dam van TVnoord.
"Dat kan niet, hij heet Marc Jacobs. Hij was 's ochtends op tv samen met Jan de Hoop. Hij heeft zo'n herkenbare stem en spreekt ook nog wel eens programma's in als voice-over. Ik weet zeker dat het Marc Jacobs is."
Niet waar, het is Rob van Dam.
"Tweelingbroer ?"
Nee hoor. Dit is Rob van Dam, presentator van Radio Noord en Tv Noord. Hij heeft een programma genaamd "Dam Op."
Okee, hij is wel in Hilversum actief. Hij presenteerde ooit RTL nieuws en spreekt nog vele programma's in. Maar in het dagelijks leven heet hij dus gewoon Rob van Dam.

In "Dam Op" trekt hij de provincie rond en bezoekt plaatsen. Daar interviewt hij lokale bewoners en bekijkt plaatselijke bezienswaardigheden. Zijn gesprekken beginnen veelal met "Moi" om te begroeten. Sommige gesprekken zijn in het Gronings, maar hij spreekt meestal nog wel verstaanbaar nederlands.
In november 2009 was hij in Scheemda. Voor wie het leuk vinden om dat te zien, hier een programma van iets meer dan 20 minuten. U zult er zeker dingen van herkennen. Hij start in de akker achter ons huis, bij de begraafplaats (daar waar we ook met de sneeuw stonden). En de bekende toren van Scheemda is te zien en nog veel meer, ga maar kijken.

Bekijk dat HIER.


En voor wie het overzicht van heel provincie wil zien zoals bovenaan dit bericht, kijkt hier. Je kunt hier namelijk interactief andere Groningse plaatsen bekijken. Leuk dus wanneer u er eens bent geweest of gewoon meer van die plaats wilt weten.

Het overzicht is HIER.