donderdag 20 mei 2010

Hoera, de eerste oogst !

Goedemorgen lezers en vrienden van onze blog,

Het is zover, de eerste dingen kunnen geoogst worden. Door de kou staat de moestuin de laatste weken stil, maar sinds zondag is er meer zon en schiet het groen (ook onkruid) de grond uit.

Op het landje van de buurman komen de aardappels boven; kleine groene blaadjes. Gisteren in het weerbericht na journaal vertelde de weerman het nog: in het noorden is de aardappel nog niet boven de grond en dat is uitzonderlijk en ten gevolge van het weer.

Maar nu dan is er iets te zien van de pootaardappels en dat geeft moed.
Ook de doperwten klimmen tegen het rek op en de sla plantjes gaan kroppen.

Wat nu echt volgroeid was, waren de bladeren van de snijbiet. Dus oogste Suzanne dinsdag een portie en verwerkte die in een overschotel van aardappels, gehakt, kruiden en een laag kaas. Het was heerlijk.
Na dit maal was er het toetje: verse aardbeien !
Wij hebben van die aardbei planten die in een mandje of emmer moeten en zo uitgroeien. Die staan in een emmer in de kas en daardoor zijn die nu al rijp. Dat waren dus heerlijk stevige aardbeien.Gisteren werd het 18 graden, al waaide het wel heel erg hard. Marcel probeert iedere dag de grijpertjes van de erwten en peulen aan het rek te binden, zodat de plantjes zich vastklampen. Maar door de topwind, waaiden ze steeds weer los. Vandaag ziet het er naar uit dat de wind wel is gaan liggen, maar er is meer bewolking.
Nog twee daagjes de hectiek in en dan is het weer lang pinksterweekend.
Het weer was een jaar geleden toch echt anders met pinksteren, weet u nog. Toen was hier die vliegshow; het was echt zomers !

Maar het kan zo wisselen op de 20e mei. Toen wij 11 jaar geleden trouwden
was het weer vergelijkbaar met nu, en we hebben inmiddels al zomerse, maar ook koude regenachtige trouwdagen meegemaakt. Er is weinig van te zeggen.

Hartelijke groeten, Marcel en Suzanne


Meer sfeerplaatjes ? Kijk hier: