zondag 27 juni 2010

Druk, druk, druk !

                                                     Goedemorgen vrienden,

De zomer is begonnen en overdag is er veel zon. Daardoor vergt de tuin enorm veel werk.
Er moet bij sommige planten gewaterd worden. Onkruid moet gewied worden. Er worden nieuwe zaden en stekkies gepoot, er wordt geschoffeld,
gegieterd, geplukt enzovoort.
Zo in onze moestuin bij huis, maar ook op de tuin van de buurman. Deze week staken wij een eerste stam aardappels uit de grond. Verderop is namelijk aardappelziekte. Bij ons niet, de planten zijn mooi en de aardappels zagen er goed uit. Nog wel wat klein, dus we laten ze verder groeien.


Omdat we meer ruimte konden gebruiken, is er op die tuin bij het kerkhof nog een
stuk omgeschoffeld en een zaaibed gemaakt. Er staan nu rijen rode bieten, sla en lente ui bij. Ook nog wat bonen en de boerenkool die dicht bij elkaar gezaaid waren, zijn nu in een veldje uitgezet.


Al met al kost het veel tijd en zijn wij deze week niet veel in huis geweest. Ook 's avonds nadat Marcel uit het werk kwam en wij gegeten hadden, gingen we even aan de slag.


Wie ook veel tijd vergt is kip Anika.
Die broedt op de 7 eieren en komt niet meer van het kistje. Maar dat is nu net het probleem. Ze eet en drinkt niet meer en een kip kan zich letterlijk doodbroeden. Dus
zit Suzanne dagelijks op de knieen de kip te stimuleren wat te eten en te drinken.
Ze doet het verder wel goed. Ze draait de eieren zo nu en dan om en zorgt in elk geval dat ze goed warm blijven.Na al deze gedane arbeid was er ook tijd om te ontspannen. Na het tuinieren belandden wij gisteren bij vrienden David en Viola. Hun moestuin ziet er ook dit jaar weer schitterend uit.
Een paar oude prei-planten staan te bloeien, op de mesthoop schieten de pompoenen de grond uit, en zelfs de bramen zijn al een heel eind op weg.Over het dak van hun schuur groeit een prachtige witte roos.Ook maakten we een wandeling bij Smeerling (een streek bij Vlagtwedde). Het was er mooi wandelen en ontspannen.
's Avonds barbecueden we en praatten nog na. Maar door de lange dagen vergeet je helaas snel de tijd en eigenlijk gingen we dus te laat naar huis.
Vandaag dus maar lekker rustig aan doen na de kerk om weer bij te tanken voor de nieuwe week.

Een fijne zondag verder,

Marcel en Suzanne