donderdag 1 juli 2010

En toen was het..... : weekend !

Gelukkig maar ! Wat een week was het weer.

Maandag was er voetbal en kwam Marcel een half uurtje eerder thuis van het werk. Het was warm, zonnig, windstil en we besloten naar de tuin van de buurman te gaan.
Daar bereiden we het laatste stukje aardegrond voor om nieuw te zaaien, kortten we de takken en struiken aan de zijkant en peuterden we het onkruid tussen onze planten weg.
Ook gaven we de planten water en dat is met de gieter. Er is dus heel wat keren op en neer gelopen naar de kraan. In de boerenkool bleken witte vliegjes te zitten. Toen we laatst in Hoogeveen bij de moestuinwinkel waren, kochten we al ecologische rommel om die vliegen op te laten vliegen. Dat sproeiden we over de boerenkool en ze stuifden weg. Werkt dus wel !

Rond 7 uur reden we naar huis en gingen eten. Vanwege het warme weer slaap je lastiger, dus na een douche gingen we slapen.

Dinsdag na het werk gingen we eten en reden we naar vrienden Freddy en Erna in Westerlee.
Het was een mooie fietstocht en bij hun huis was het heerlijk vertoeven. Om hun mooie Groningse huisje zit een veranda en daar hebben we bakkies thee geleut en goede gesprekken gehad.
Wat dan zo jammer is, dat het al snel later op de avond wordt; het blijft weliswaar lang licht, maar wel tijd om te gaan. We namen afscheid en fietsten door de akker, langs het station naar ons huis.

Woensdag weer gewerkt op kantoor en in en rond huis en toen was er: chinees eten !
De buurman trakteerde. Marcel plaatst al een poos met regelmaat advertenties voor hem op marktplaats en speurders en zo nu en dan verkoopt hij. Nu na anderhalf jaar ging zijn fiets weg voor meer dan hij verwachtte. Dus kregen wij een chinees maal. Wij wilden dat niet. Wij krijgen immers wel vaker een lekkere hap van hem en gebruiken een groot deel van zijn land als moestuin. Maar daar wilde hij niets van weten, wij moesten chinees halen.
En wij hebben in Scheemda dan een iets duurdere dan gebruikelijk chinees restaurant: hun eten is formidabel en onderscheidt zich echt van anderen !
Met de buik rond rotzooiden we nog wat in de tuin en gingen slapen.

Donderdag werd een bijzondere dag. Marcel rijdt normaal mee op donderdag in de carpool. Maar nu had hij spreekuur in Veendam. Om nu met meer auto's te rijden is ook weer zo wat. Dus fietste Marcel naar de N33 provinciale weg, hier ruim 5 kilometer vandaan. Onderweg: kikkers, hazen, overvliegende ganzen en zwanen en waar ik de fiets parkeerde op 2 meter afstand een ree. En die bleef nog staan ook ! Wat bijzonder. Met de fiets beleef je "het" toch meer dan in de auto.
Vlak na het stallen van de fiets kwamen de collega's en reed ik mee naar Appingedam.
Daarna met collega's naar Veendam en na afloop weer gedropt bij de fiets. Het was inmiddels kwart over 4 en het was buiten 33 graden. De terugtocht op de fiets was zegmaar wat zwaarder dan heen.
Thuisgekomen was Suzanne druk bezig met sproeien. Zij had de hele dag in de tuin gewerkt. Onkruid was weg, planten opgepunkt en uitgezocht. Peulen geoogst en nog veel meer.

We aten een lekkere spaghetti schotel met verse kruiden en groenten uit de tuin en daarna is er nog even gemaaid en kreeg kipje Annika de nodige zorg. Die is nog steeds aan het broeden en in het huisje komt het tot ongekend hoge temperaturen. Dus die verdient de nodige zorg, aandacht en bewaking. Als dat maar goed gaat !

Marcel ruilde komende maandag met morgen, adv. Het is dus weekend  .

Groetjes, Marcel en Suzanne