zondag 18 juli 2010

Rust !

Na een drukke werkweek vol overstreste kippen, vroege aardappels oogsten en nachten slecht slapen door het onweer, was het tijd voor rust.
Maar eerst even een terugblik op de week.De doperwten, peulen en capucijners werden geoogst. Emmers vol werden geplukt en behendig ontdaan van hun jasje. Daarna deed Suzanne er even de kook over en vroor ze in, in de diepvries.

Meer foto's van de oogst: KLIK HIER !

Het nieuwe kippenhok werd opgeschilderd; heerlijk in de zomerzon en gadegeslagen door 3 nieuwsgierige kippen met de
vraag: wat gaat hier gebeuren ?
Ze zitten weer gezusterlijk bij elkaar, al heeft Witje nog wel de pik op Annika na haar broedsheid.
Suzanne had vrijdag helaas een slechtere dag met veel pijn en ontstekingen en even leek het weekend in het water te vallen.

Maar zaterdagmorgen bleek het, in tegenstelling tot de
voorspellingen, heerlijk zonnig te zijn.
We pakten onze boel bij elkaar en gingen op weg naar Duitsland. Daar ter hoogte van de zuidpunt van Groningen bij Ter Apel ligt 25 kilometer van de grens Oberlangen. In dat dorp ligt een vakantieplek, Hof Beel.Vrienden Freddy en Erna zijn daar twee weken met vakantie en zij hadden ons uitgenodigd.
Er staat een oude boerderij (die nog in bedrijf is) met wat huisjes en een kampeerveld. In de oude varkensstal zijn drie vakantieverblijven gebouwd en daar sliepen zij.
We hoefden gelukkig niet af te bellen vanwege gezondheid, maar achteraf gezien bleek dat ook helemaal niet te kunnen: de telefoon van Freddy was stuk gegaan.

Snel reden Freddy en Marcel even naar het plaatsje Lathen om een nieuwe te kopen. Freddy moet namelijk komende week een keer bellen en zo afgelegen bij een boerderij is geen telefooncel.

Na de rit dronken we koffie en thee (met overheerlijke käsekuche) en maakten een ronde over het terrein. Er bleek maandag een tornado geweest te zijn. Die storm rukte bomen van tweehonderd jaar oud zo uit de grond. Het bos was een slagveld van omgevallen bomen, omgeknakte boomtoppen en takken.


De storm kwam recht op hun huisje af. Freddy en Erna gingen in gebed en hoe wonderlijk, de slurf van de wervelstorm draaide weg, zo bleven zij bewaard voor ongelukken.
Vlak voor hun huisje lag een grote omgevallen boom.
Ook hun auto bleef gespaard, maar de auto naast hen was gedeukt en had barsten in de ruiten.

Maar er waren gelukkig geen persoonlijke ongelukken en de dieren waren ook ontkomen. Er lopen namelijk bijna 50 paarden.
Dochtertje Melina is gek op paarden en mocht hier iedere dag een paar keer rondrijden. Ideaal dus.En Freddy is gek op vissen en langs de boerderij loopt een zijrivier van de Eems. Ook hij genoot dus.

Tussen de middag was een heerlijke broodmaaltijd en na de afwas gingen wij rondwandelen. We zagen Melina paardrijden en bekeken de steiger waaraan kano's lagen. Wij hebben niet gevaren, maar het zag er wel uitnodigend uit.


We wandelden over het landgoed, terwijl hun kleine witte hondje Noa om ons heen dartelde.
Even werd het bewolkt maar we hielden het droog en al snel scheen de zon weer.

Het was heerlijk ontspannen.
Tegen de avond werden we nog uitgenodigd mee te
eten met verse eieren van de boer, gele bonen en bieten en daarbij heerlijke duitse worsten. Het waren een soort verse worsten, maar dan dun en lang en heerlijk gekruid.

Na het maal reden namen we afscheid en reden binnendoor over Sellingen, Vlagtwedde, Blijham, en Westerlee naar huis. Thuis bleek het die middag twee uur lang geregend te hebben. Wij waren dus op de juiste plek en hebben geen druppel regen gezien.

Snel gaven we de kippen wat eten, gieterden de kas en gingen slapen.
Vandaag doen we ook lekker rustig aan. We hopen dat u ook zo van het weer kunt genieten.

Marcel en Suzanne