donderdag 22 juli 2010

Vooralsnog het voordeel van de twijfel…


Beste vrienden,

De titel slaat op Henkie de haan. Het is een lieve donzige zachte haan met vuurrode lelletjes en een puntig kammetje en hij zorgt voor de hennetjes. Kipje Truus echter heeft ook wat "haans" in de genen en zij voert de leiding.

Maar Henkie probeert al wel te kukelen en hij denkt dat dit om kwart over 4 al nodig is. Het klinkt meer als getoeter, maar hij kan het wel.
De eerste nacht sliepen zij buiten, omdat zij de weg naar het huisje niet begrepen. Dus hebben wij hen dinsdagavond een handje geholpen door ze in het huisje te zetten. Maar dat leidde tot dikke paniek onder de verenbollen, dus dat doen we niet meer. Gisteravond begrepen zij het ineens en zijn bijtijds op stok gegaan. We sluiten het deurtje daarna tegen de herrie, maar de buren klagen niet.

De buurman vindt het wel leuk en adviseert Henk een jenever te geven om goed te kukelen. Buurvrouw Carla aan de andere zijde, zegt altijd met oordopjes te slapen en het niet erg  te vinden, haar zus slaapt aan de straatkant/voorzijde van het huis. Aan die kant hoor je hoogstwaarschijnlijk niets, behalve de haantjes van de overburen (die zijn er ook nog !)

Kippen hebben zoals jullie weten rangen en standen. Die geven zij aan door de lagere met de snavel een pik op de kop te geven. Zoals gezegd voert Truus de leiding, al kijk Henk al heel eigenwijs naar de oudere kippen Pipi, Annika en Witje met een blik van: Ik ben de baas !


Gisteren ging Suzanne op haar knieën met haar hoofd in de ren, het zand
verschonen. Truus verscheen en gaf Suus een pik op de kop. Suzanne keek op, en tikte haar terug op haar kopje. Wij zijn de baas !Wat leuk is, dat de nieuwe kipjes de oude imiteren. Dus voor de ren dansen voor eten, uit de hand eten en misschien al aaien op schoot ? We proberen ze net zo tam te krijgen als de rest.
Het is enerzijds meer werk, maar anderzijds hebben we zoveel plezier van de
kippen !

Maandag aan het einde van de middag kwam Suzanne haar vader, Nijs. Hij komt de komende tijd klussen. Hij probeert het voorhuisje te stucadoren. De buitenmuur is deels niet netjes gemetseld. Hiervan zal het huis opknappen.
Helaas is het wel warm en moet het werk afgeschermd worden. De stuclaag zou anders te snel drogen en later scheuren. Dus tegen de middag wordt met stucen gestopt en andere klussen gedaan.
Zo werd de inbouw koelkast gesloopt. Die lekt, is vies en sluit niet goed. En hij staat naast de rest van de keuken, dus slopen we die weg en gaan we op zoek naar een nieuwe, losse koelkast.Tijdens het slopen van de keuken belden oom Arie en tante Corrie uit Lekkerkerk. Zij zijn met vakantie in Friesland en het leek hen een gelegenheid om nu een
keer bij ons langs te komen. Zij volgen net als u de weblog en nu mochten zij het met eigen ogen zien.We dronken koffie en thee, aten zomerse kersenvlaai in de tuin en we praatten over ons nieuwe leven.
Hierna vertrokken zij en toen gingen we barbecuen.

Want naast het werken door schoonpapa, Suus en Marcel, houden we wel tijd om te ontspannen. Maandagavond gingen wij naar Slochteren. Daar zijn we heerlijk gaan wandelen bij de baggerputten. Dat is een mooi bos met diepe veenplassen. Na de wandeling reden wij naar de kippenboer waar we Zwartje, Pluis, Truus en Henk haalden en bij thuiskomst hebben we lekker in de tuin gezeten met de kippen.

Gisteravond (woensdag) was er ook weer ontspanning. Wij aten vroeg en reden toen naar Wedde naar onze vrienden David en Viola. Nu kon Nijs hun huisje en tuin ook eens zien. Hij vond het erg mooi allemaal, het was erg gezellig. Na de rondleiding en een “hug” reden we naar Winschoten.
Daar is iedere woensdagavond tijdens de vakantie een bijeenkomst van de kerk. Dan zingen we wat, hebben een korte overdenking uit de Bijbel en gaan dan bidden. Ondanks de vakantie waren er best veel mensen, en nu dan (schoon)papa ook.Het is goed te bidden, ook voor de mensen die met vakantie zijn. Zie maar de tornado die Freddy en Erna meemaakten in Duitsland.


Na “de bidstond” reden wij naar huis en dronken nog wat in de tuin. We
spraken de buurman en genoten van de ondergaande zon. Bijna heel het noorden had regen, maar dat werd ons bespaard. Rond 10uur gingen we ons te warme bed weer in om vanochtend weer gewaakt te worden door Henkie… .

Sfeerplaatjes van de tuin en de kipjes zijn HIER (klik) te vinden.

Groeten uit Scheemda en voor de mensen die met vakantie gaan; Een heel fijne vakantie en hopelijk daarna weer tot ziens op de weblog,

Marcel en Suzanne