donderdag 29 juli 2010

We zijn er nog hoor !

U ging misschien twijfelen. Gaat het wel goed met Marcel en Suus ?
Ja hoor, hier in Scheemda alles goed. Al heeft Suzanne nog wel de nodige gezondheidsklachten, het werk gaat door.

(Schoon)papa Nijs is nog steeds van de partij, hij stucadoort stug door. De rechterzijde is nu klaar en hij is nu aan de voorzijde van ons huis begonnen. Even was er materiaaltekort. En dat stucmateriaal is tijdens bouwvak bijna niet te krijgen. Maar dankzij Suus haar inspanningen kwam er via de producent een adres aan wie zij leveren en zo kwamen er
nieuwe balen cementmix.

Marcel werkt ondertussen ook stug verder op kantoor
en schuift de Adv-uren op. Nu er collega's met vakantie zijn is het best drukker. Klanten gaan immers niet met vakantie wegens geldgebrek, dat werk gaat gewoon door.

Suzanne verzorgt ondertussen het huishouden, natjes en droogjes, de tuin en de kippen, inclusief Henk. Haantje Henk is nog steeds van de partij.
Hij kukelt nu 's ochtends, maar dat is op beschaafd geluidsniveau. Soms laat hij wat dominante touren zien, we kijken aan hoe het gaat.

Is er dan geen tijd voor ontspanning meer ? Ja hoor, die lassen we in.

Zo ging (schoon)pa verleden week vrijdag met buurman Warrie uit om te vissen. Ze gingen naar Zuidbroek en visten in het Winschoterdiep. Voldaan kwamen zij thuis.
Zaterdag en zondag hielden we rust.
Na de gedane arbeid mochten we lekker genieten. We reden eerst naar Oude
Pekela waar wij nieuw kuikenvoer kochten. Daarna reden we naar Wessinghuizen waar we een mooie wandeling maakten. Wij hebben die al vaker gelopen, maar hij blijft mooi ! Onderweg besloot Nijs een ommetje te maken naar een theetuin, zodat we daar lekker thee met versgebakken cake konden nuttigen. Na deze break wandelden we verder. Na de wandeling en de aanschaf van een pot verse honing reden we via Vlagtwedde en de duitse grens via Blijham, Oude Pekela en Meeden, naar Noordbroek.

Daar was Brouk, de snackcar. We kochten wat en raceden met ons maal naar de akkers tussen Noordbroek en Scheemda. Daar aten Suus en Marcel al vaker, maar er was nu een derde persoon bij. Die liet het zich ook smaken en we genoten op het kleedje in de akker erg van de natuur. Na anderhalf uur ofzo reden we terug naar huis.

Meer foto's van de wandelavonturen staan hier: KLIK HIERZondagmorgen waren we vroeg weer op. We ontbeten in de tuin en reden daarna op de fiets naar Winschoten, naar de kerkdienst.
Ondanks de vakantie was het nog goed druk en het was leuk wat broeders terug te zien die de afgelopen week de vierdaagse in Nijmegen mee liepen. Tony voltooide 4 dagen van 50 kilometer, een hele prestatie !

We hadden een fijne dienst met vrolijke zang en muziek en een preek die begon met de vraag: Wat was er eerder, de kip of het ei (hoe toepasselijk).
Wetenschappers hebben vastgesloten dat de kip er eerder was dan het ei. Maar waar kwam de kip dan vandaan ? Wij weten het, die is geschapen.
Na de dienst was er nog koffie en thee en hierna fietsten we terug.
We rustten en luierden die middag en avond, voor je het wist was het weekend voorbij.
Maandag begon de week weer en mede vanwege de regen die er van tijd tot tijd valt, is er veel werk in oogsten.
Dus gingen we dinsdag en donderdagavond ook naar de tuin van de buurman waar we van alles oogsten en uitpootten.
Overdag oogstte Suzanne hier bij huis wortels, courgettes, uien, rode uien enzovoort enzovoort.
Het is nu echt druk op de tuin, maar het geeft voldoening en smaakt ons heel goed.

Suzanne schoot sfeerplaatjes zoals jullie al zien in dit bericht.
Voor meer oogstfoto's:
KLIK HIER.

Tot spoedig !

Marcel en Suus