zondag 4 juli 2010

Zomers vertoeven

Beste vrienden,

In tegenstelling tot een paar weken geleden: koud en droog, is het weer nu: warm en droog. Heeft een groot deel van Nederland gisteren regen gehad, hier is geen bui gevallen. In de verte het gerommel van onweer en hier een enkele druppel.We gaan dus stevig door met bewateren.


Maar er is ook tijd voor ontspannen. Zoals eerder bericht waren wij vrijdag vrij. Die ochtend stonden we rustig op, namen een ontbijt en stapten in de auto. We reden naar het duitse dorpje Asschendorf. Daar is een schoenenwinkel. Die schoenenwinkel is zo groot  als een goedlopende V&D. Zoveel schoenen, maar we kochten er niet een. De hoeveelheid overrompelt je gewoon.Na de schoenenzaak reden we naar een Lidl waar wij boodschappen deden. Toen de auto volgeladen was reden we naar Tunxdorf.Daar is het Tunxdorfer Waldsee, ofwel, een bosmeertje. We parkeerden boven in het bos en liepen de heuvel af naar het meertje. Daar was een strandje op het zuiden, dus heel de dag zon. Het water was wel koud, maar prima verkoelend. Want het was inmiddels 35 graden !We peddelden wat, aten een krentenbol, genoten van de zon en lazen een boekje.Toen de zwemplas overspoeld werd met schoolkinderen, besloten we weg te gaan om mooi binnendoor naar Nederland te rijden.

Onderweg tarwe en havervelden; die laatste waren al goudgeel. Erom heen staan korenbloemen. Voor meer foto's: KLIK HIER

We besloten naar Wedde door te rijden naar David en Viola, even vragen hoe het er mee ging. Ons praatje werd wat langer, dus besloten we naar de chinees te racen om wat bami/nasi te halen. Die aten we op een plekje waar wat wind stond en het was prima uit te houden. We wandelden nog met de honden, dronken een kop thee en reden naar huis.
Zaterdag waren we al vroeg op. En dat mocht ook wel, want er moest wel een en ander op de tuin van de buurman gebeuren.
Dat kan je beter doen wanneer het nog niet te warm is. Sommige aardappelplanten zijn uit de grond getrokken om te zien hoe groot de aardappels zijn. Ze moeten nog even staan zodat ze verder kunnen groeien. Door de droogte duurt het wat langer. De "vroege aardappels" zoals de buurman ze noemt, komen dit jaar wat later. De "late aardappels", een ander soort, staan al mooi in bloei. Die planten zijn ook wat groter en het zal een flinke oogst worden.De boerenkool planten werden verpoot, onkruid weggestoken en tot slot werd er water gegieterd. Heel veel water !
Er staan reuzenpompoenen en die groeien mooi. Maar die hebben daarom ook veel dorst.
Toen het tegen 12uur was, werd het echt te heet en gingen we op huis aan.We besloten het bad in de tuin op het terras te zetten. Ook kregen de kipjes een buitenren waarin zij zandbaden namen. We aten ijsjes, dronken ijsthee, picknickten en luierden. Aan het einde van de middag ging Suzanne midden in de tuin strijken. Zo onder de boom was het prima uit te houden. Marcel dook nog even de moestuin in om dingen op te binden, gras te knippen aan de slootkant en al dat soort klusjes.

Rond half 10 gingen we dan maar naar binnen. Het was een mooie dag.

Voor meer foto's van deze dag: KLIK HIER

Iedereen een goede zondag gewenst,

Marcel en Suzanne