zaterdag 7 augustus 2010

En toen was er vakantie !

Beste vrienden van deze blog.

Het is zover !! De vakantie is begonnen. Maar eerst even een terugblik op de afgelopen week.

De muur is klaar ! Dat ging uiteraard niet van zelf. We hadden deze week van tijd tot tijd een keiharde plensbui. Op dinsdag leidde dat tot vocht in de stuclaag die daardoor een dikke bubbel kreeg. Ook raakte de grondstof op,
zodat Marcel nog wat zakken is gaan halen in Groningen.

In de keuken kwam op de plaats waar de inbouwkoelkast stond, een verlenging van onze zwart-witte-wiebertjesvloer.
Die werd nadien weer voorzien van een wit voegsel.
En buiten werd het straatjes geschrobt en geboend, ontdaan van de
stuc-klodders.
Suzanne poetste zich verloren. Marcel straatte het stoepje opnieuw, terwijl (schoon)pa Nijs de laatste hand aan de muur legde.
Al met al is hij bijna 3 weken in Scheemda geweest, vrijdagmiddag hebben we afscheid genomen.

We hebben zoals bekend wel de tijd genomen om te ontspannen. We hebben
gewandeld en zijn woensdag weer naar de bijeenkomst (bidstond) van de kerk geweest. Donderdag hebben we het goed afgesloten met een lekker maal met friet en een forse wandeling door de akkers bij 'T Waar en Nieuw Scheemda.

Een
prachtige avondwandeling door het groningse goud. Niet voor niets dat men onze regio "de graanschuur van Nederland" noemen.
(Foto's van deze prachtige wandeling staan in dit bericht)
Marcel was bezig aan de laatste
loodjes op het werk, eind donderdagmiddag zou de vakantie beginnen. Maar de computers deden het niet, en ik was er zo "flauw" van, dat ik tussen de middag zei: Doei, tot ziens, fijne vakantie.
Ik was echt aan vakantie toe. (niet dat ik het werk, de collega's of de klanten zat ben hoor).
Erg abrupt en onverwachts, maar daardoor des te leuker. En het was ook nuttig. Ik haalde de laatste zakken stuc-cement. Toen ik terug was kwam een vriend van de buurman, Kees.
Die bracht stekkies van prei. Die ben ik toen uit gaan zetten op de tuin van de buurman en toen concludeerden we: de moestuin is te klein ! Dit ondanks het moestuin-perceel van circa 300m2. (totaal 1200m2)
De buurman, nuchter als hij is zegt: als de tuin te klein is, dan heb jij een
probleem !

Een heugelijk feit is dat de buurman zijn broer heeft uitgekocht en nu volledig eigenaar is van het huis. Wij zijn bijzonder gezegend met hem en zijn heel blij dat hij hier wonen blijft. Want wat als hij weg was gegaan ? Wie komt er dan ? En wat gaat die met het huis, de tuin enzovoort doen. Allemaal onzekerheden die nu dan wel weg genomen zijn.

Vrijdag was de eerste volledige vrije vakantiedag, maar in praktijk was dit anders. Zogezegd werd de vloer gevoegd en er was veel schoonmaakwerk.
Marcel heeft heel de dag op de tuin gewerkt van de buurman (en die wij ook volgend jaar weer van hem mogen gebruiken )


Suzanne poetste en poetste en toen kwam er een mannetje aan de deur om onze nieuwe koelkast te brengen. Geheel onverwachts. We zouden immers van tevoren gebeld worden. Maar het ding kwam uit Duitsland, dus dat loopt alles even anders.
(Duitsland ? Ja dat scheelde bijna 50% in de prijs !!)
Uiteindelijk was het huis gepoetst en toen ging Suzanne appeltaart bakken.
Want vandaag, zaterdag, kwamen de ouders van Marcel op bezoek om ma haar verjaardag en Suzanne
haar komende verjaardag te vieren.

In de ochtend kwamen pa en ma en hebben we koffie met de appeltaart gedronken en gegeten. Daarna is Suzanne driftig pannenkoeken gaan bakken. Die aten we op, gadegeslagen door de kippen.
Zij maakten kennis met onze nieuwe gevederde familie en we bekeken ook de moestuin achter het huis. Alsof dat nog niet werk genoeg leek, showden we de tuin van de buurman die nu dus nokkie vol staat.


We dronken nog wat en aan het einde van de middag namen we afscheid.

Nu bent u weer even bijgepraat. Volg onze blog voor onze vakantie-avonturen.

Marcel en Suzanne