maandag 30 augustus 2010

Nog voor de kippen van stok !

Vandaag is het maandag en het is "helaas" zo ver: de vakantie is over.
Iets voor 6uur ging de wekker en het blijkt zo vroeg nog best donker. Sterker nog, de kippen sliepen nog. Inmiddels kraait Henkie de haan uit volle borst en nu gaat alles weer starten.

Vooral de laatste week vakantie is snel gegaan. Van het weekend zijn we eigenlijk veel in huis geweest. Gisteren, zondag, was het in de ochtend zonnig en de voorspellingen zagen er goed uit. Dus gingen wij op de fiets naar de kerk. Maar terug zijn we tot op het bot nat geregend van de plensbuien. Suzanne wordt daardoor helemaal stijf. Gelukkig deden een warme douche en een warm haardvuur haar weer goed.

Nu begint alles weer. Het werk op kantoor en het werk in en om huis. Er moet geschilderd worden. Op de plaats waar de nieuwe koelkast moet komen in de keuken, als het weer het toelaat graag nog wat kozijnen (buiten) en als het kan (een deel) van de gestucte (buiten-) muur. Die moet eerst opgeschuurd worden voordat deze in roomwit kan worden gesausd.

Wat gisteren ook begon, is het nieuwe kerkseizoen. Onze kerk sluit voor de zomervakantie een deel van de activiteiten af en start die na de zomer weer. Gisteren was de openingsdienst en vandaag begint een gebedsweek.
Tijdens deze week richt de gemeente zich op het nieuwe seizoen met vasten en gebed.
"Vasten" christenen dan ook, dat doen toch alleen moslims ?
Nee hoor, christenen vasten soms ook, dat is heel Bijbels. En het hoeft dan niet zo zeer om eten te gaan. Je kunt (een deel) eten laten staan, maar ook andere zaken tijdelijk stoppen. Als het maar een sortiment van opoffering voor je is.
(tijdelijk geen Tv kijken, geen computerspelletjes doen, niet snoepen, geen alcohol drinken, niet in de kantine van de sportschool blijven hangen en noem zo maar wat voorbeelden op).
Een moment van toewijding aan God. Niet om dingen af te dwingen, maar gewoon een stukje dankbaarheid tonen en focussen op God. Het is overigens niet verplicht om daar aan deel te nemen, je kan/mag het vrijwillig doen als je dat op je hart hebt. En wat je keuze ook is, dit is iets tussen God en jou, niet iets wat je met de mensen van de kerk gaat bespreken.

We zullen zien wat het nieuwe werkjaar en het nieuwe kerkjaar brengen zullen .
Een goede week gewenst.

Marcel en Suzanne