dinsdag 24 augustus 2010

UPDATE: de tomaten worden maar lastig rood

Beste vrienden.
Omdat er sinds half juli weinig hoge temperaturen zijn en ook niet al te veel zon,
dreigen de tomaten niet rood, geel of zwart te kleuren. Op dit moment zijn ze veelal groen.

Bramen gaan stuk voor stuk; iedere dag een beetje plukken. Suzanne spaart ze op (in de vriezer) om en ijs en sap van te maken.

We hopen maar dat het nu wat langer zonnig zal zijn en dus niet dagelijks regen en bewolking. Want door dat weer heeft Suzanne ook meer gezondheidsklachten (reumatisch enzo)

Maar we maken er uiteraard het beste van deze vakantie.

Vrijdag heeft Marcel op de tuin van de buurman gewerkt en onderweg erheen zag hij iets langs de weg. Het bleek een bijna 25cm grote geelbuikschildpad te zijn.
Hij nam het beest snel van de weg, vlak erna reed er een auto en dan had hij
dood geweest.
De schildpad was, ondanks het vermoeden, tamelijk snel, dus vluchtte zo weer de bosjes in.
Wanneer ik hem pakte, beet hij niet, maar die vier pootjes met nagels peddelden wel langs mijn hand.
Met oogst en een schildpad kwam ik thuis.
De buurman was nogal verbaasd, maar wist wel dat een overbuurman zo'n schildpad in de vijver had of heeft; Wij deden navraag en inderdaad, de schildpad mistte, was op vakantie dachten ze, nu is hij weer veilig in zijn vijver.
Suzanne stortte zich ondertussen op de was van de afgelopen vakantie en de tuin achter huis. En na thuiskomst van Marcel was er dus oogst te verwerken; bonen en boerenkool.

Zaterdag ging deze klus verder en zondag konden we gelukkig even relaxen.
Maandag is besteed voor het regelen van wat praktische zaken en vandaag, dinsdag, zijn wij erop uit gegaan met de bus. De provincies Groningen/Drenthe boden namelijk een dag gratis met de bus rondreizen aan.
Dus maakten we van de gelegenheid gebruik en reden naar de stad
Groningen.
Maar echt "thuis" voelden wij ons er niet. Zo druk, en beetje vies op straat. Maar soms moet je wel eens naar de stad, dus bezochtten we het broodnodige en stapten snel weer in een bus de wijde wereld in.
We reden van Groningen naar Assen, en van Assen via Veendam door prachtige verstilde plaatsjes naar Winschoten, en van Winschoten terug naar Scheemda.
We genoten van de zon van vandaag en zagen mooie drenthse en groningse landschappen.

Wat jammer was, is dat er een omleiding van de bus is. Die stoptte nu niet dichtbij huis en het begon te onweren en zo te stortregenen, dat we heel langzaam moesten rijden. De chauffeur stelde voor ons voor huis af te zetten, maar toen er een andere passagier instapte die naar het station en de trein moest, zat er niets anders op naar huis te wandelen, zodat die andere man zijn trein kon halen.

Nadat we ons natte kloffie uit hebben gedaan, was er weer stralendblauwe lucht en zijn we de kas gaan snoeien en bewateren. Gelukkig doen de gele cherry tomaatjes het wel goed. Dat is dus een goede koop geweest. We hadden een hele emmer.
Nu maar hopen dat de andere soorten zogezegd nog wat zon zullen krijgen, zodat ook die afrijpen.

Groetjes,

Marcel en Suzanne