maandag 2 augustus 2010

Zomer, regen en dahlia'sJa ja...wij genieten van de zomer. Ook dit jaar lijkt de zomer in het "Groningse land" mooier dan ooit tevoren. De akkers met goudgeel graan zijn van een oogverblindende schoonheid, en ook in onze tuin zijn er steeds weer prachtige verrassingen. Eind vorige week zijn de "dahlia's" in bloei gekomen en wordt een deel geplukt om deze vervolgens in schattige vaasjes te stoppen. Zo wordt ons stulpje vrolijk opgefleurd. Een pluktuin vol kleurrijke bloemen is natuurlijk de droom van iedere tuinliefhebber.

Over ons stulpje gesproken; "(schoon-)pa gaat maar door en door", en het wordt steeds mooier en mooier. Helaas hebben wij zo nu en dan wel te maken
met stevige plensbuien. Maar wonder boven wonder blijft de pas aangesmeerde muur intact. De regen glijdt er gewoon vanaf.

De kipjes scharrelen ondertussen over het plaatsje en weten al goed hoe te handelen bij dit soort plensregen. Ze nemen een enorme sprint en duiken zo hun hokje weer in. Alleen Witje wil nogal eens in de opening blijven treuzelen waardoor de rest zich staat op te winden in de stromende regen. (Schoon-)pa staat op het plaatsje, vlak bij de hokjes van de kippen-famillie, het stuc-materiaal klaar te maken met een enorme mixer. Dit maakt een flinke herrie, maar de kipjes zijn het al helemaal gewend en verblikken of verblozen er niet van. Je moet nog uitkijken want in een onbewaakt ogenblik zouden ze uit nieuwsgierigheid zo in de emmer met stuc duiken. Wij wensen jullie allemaal een rijk gezegende nieuwe week toe met veel zonneschijn en open ogen om te zien wat de zomer met al haar geuren en kleuren aan schoonheid brengt.
Pas maar op, want het is zo weer voorbij...

Meer foto's van onze geplukte bloemen enzo: KLIK HIER !

Suus en Marcel