vrijdag 3 september 2010

Het is alweer feest !

Dit keer geen jubileum maar wel reden tot een feestje!
U heeft de primeur, want zoals de plaatjes al onthullen, heeft een van onze kuikens …ehhhhhhhhh… hennetjes voor het eerst een eitje gelegd.
Het is een piepklein eitje van een van onze nieuwe piep kleine kipjes.
Wij schalen dit mini-ei in de categorie extra-small (XS).

Maar nu de grote vraag; ”wie heeft dit ei gelegd ?”
Wij weten het niet, de kipjes zelf zijn even jeugdig en blij
als ooit tevoren.
De dames gedragen zich niet bepaald als volwassen hennen; ze piepen als kuikens, ze rennen, dartelen, springen, vechten, en pikken er op los.

Onze Henkie heeft het maar zwaar.
Hij probeert het hele spul in toom te houden, te corrigeren, de
ruzies op te lossen en hij waakt zoals het een echte haan betaamd. Hij waakt niet alleen over zijn eigen vrouwtjes maar ook over de buurvrouwen.
Voorheen was het Pipi die enigszins waakzaam regeerde. Maar dit leiderschap heeft zij snel overgedragen en zorgdragen voor de veiligheid van haar vriendinnen lijkt haar niets meer te kunnen schelen. Of er nu een grote duif over vliegt, of nog enger;  ”een zwarte kraai”, Pipi verblikt of verbloost er niet van. En Henkie maar krijsen, hij probeert ieder gevaar te analyseren en zo mogelijk actie te ondernemen. De rest kijkt op als ze zin hebben, maar als er iets lekkers te eten is, gaat dat natuurlijk voor.

Zeker bij onze Pipi gaan lekkere hapjes voor alles, die slikt ze in één keer door, hoe groot het ook is. Pipi is altijd bang dat een ander het afpakt, ze stikt er  liever zelf in dan dat ze het in kleine stukjes hakt en verspeeld.
Henkie daarentegen is anders, hij deelt alles, zodat hij zelf vaak niets meer over heeft.
Hij pikt lekkere hapjes zelfs voor om het vervolgens in de snavel
van Truus, Pluisje of Zwartje te stoppen. Vooralsnog mag Henkie dus blijven.

Zoals op de plaatjes te zien is hebben wij gladiolen in onze tuin (witte gladiolen ”super star”).
Ze zijn enorm in lengte, helaas knikken ze almaar om door de stevige wind en wisselende buien van de afgelopen weken. Ik pluk en knip er nu steeds bloemen uit om die te gebruiken ter decoratie. Ze zijn prachtig !
Ze staan heel leuk bij onze verse eitjes, ik denk alleen dat niemand ter wereld ze gebruikt om te decoreren bij verse eitjes, ahum…:)

De week loopt ten einde en het weekend staat voor de deur. De weerberichten beloven verbetering, na regen komt tenslotte zonneschijn. Wij hopen daar heerlijk van te gaan genieten na deze eerste werkweek. Wij wensen een ieder een weekend vol warmte en veel zonnestralen toe. Is het niet in het natuurlijke (het weer) dan wel in uw humeur om er toch een fijn en gezellig weekend van te maken.
 
Veel liefs, Suzanne en Marcel.