woensdag 20 oktober 2010

Een nieuw seizoen


Wij bemerken niet alleen op de kalender dat een nieuw seizoen is ingegaan. Het is een bijzondere tijd, en dat kun je aan veel dingen merken.
Wij zien het in de buurt, in de familie, in de kerk, in het nieuws en zelfs in de ontmoetingen met mensen die wij spontaan op ons pad krijgen.
Een hoop dingen veranderen, en dan doelen wij niet alleen op de zichtbare dingen in de natuur. Laats hadden wij in onze kerk een week van gebed, en tijdens die week kreeg onze voorganger / dominee op zijn hart dat dingen zullen veranderen. Heel specifiek, de dingen die er altijd al waren, bepaalde zekerheden, ze vallen weg, ze
schudden, ze wankelen.
Natuurlijk, we zien het om ons heen, het is onrustig in de wereld wat de vrede betreft en financieel gezien heeft ons land betere tijden gekend. Opmerkelijk is het dat wij tijdens deze ”week van gebed” juist mochten ervaren dat er een zekerheid is, die dwars door alles heen, stabiliteit en houvast kan bieden.

Ons geloof in God en dat Hij Zijn enig geboren zoon, Jezus Christus gegeven heeft uit liefde voor ons. Zodat wij weer in contact konden komen met Hem. Dit te weten is zo waardevol. Deze wetenschap biedt rust en vrede in ons hart, ook al zit je soms in de storm van je leven.


Op dit moment zouden wij graag willen getuigen van deze uitzonderlijke
situaties en bijzondere dingen die wij mogen ervaren de afgelopen weken. Het zijn echter wel zaken die heel gevoelig liggen. Soms betrof het onze familie, mensen uit de kerk, vrienden, of de onbekende mensen die wij mochten ontmoeten. Je wil hun vertrouwen niet beschamen, daarom kunnen wij het niet met jullie delen op deze wijze. Maar wij kunnen jullie wel bemoedigen door dit te schrijven. Misschien is daar herkenning. Belandt ook jij in de meest zeldzame situaties, en durf je het niet te zeggen, omdat een ander het mogelijk niet zou begrijpen. Of is het soms eenvoudig weg niet voor iedereen bestemd.Wij hopen dat jullie begrijpen dat sommige verhalen niet in ons internet-dagboek verschijnen,
Wij maken echter wel genoeg mee, en ergens gaat het kriebelen om daar
van te schrijven. We zullen zien waar de tijd ons brengen zal, en stellen ons vertrouwen op God. Dan kunnen wij weer rustig verder gaan.
Op die manier kan je er zijn voor anderen die misschien juist in de storm van hun leven zijn beland en de behoefte hebben om dat te delen.

Het is voor ons ook een bemoediging te weten dat anderen ook dingen meemaken. Je bent daarin niet de enige.


Zie hier wat gezellige plaatjes van onze laatste nieuwe aanwinst; een kringloopvondst.
Het is een poetsmiddelen- doos, je weet wel zo’n doos voor die onmogelijke zwart en bruinafgevende schoenpoets-borstels, vette doekjes en kleverige potjes met een niet te definiëren goedje. Het is een grappig ding uit vervlogen tijden, een doos met een verhaal (die hij overigens niet kan vertellen), een oud ding met een barstje, een deukje en een scheurtje.
Nee… hij mag niet weg, hij mag blijven, kijken hoe lang hij de tand des tijds zal doorstaan.

Zo is het ook in het leven…sommige dingen kun je niet veranderen of wegnemen. Je zult ze moeten accepteren dat ze blijvend zijn.
En soms moet je er gewoon simpelweg doorheen, je kan ze nu eenmaal niet uitpoetsen. Hier en daar loop je een barstje, een deukje en een scheurtje op.
Ook kan het je overkomen dat je dingen meemaakt die je niet overal en aan iedereen kan vertellen.
Diep in je ziel draag je herinneringen met je mee, het zijn de grappige, mooie en heldere momenten. Maar het zijn ook die donkere, zwarte, pijnlijke en niet goed te definiëren dingen die aan je kunnen kleven. Ooit was je jong en leek het je gemakkelijk af te gaan, maar opeens besef je dat je ouder word en je de tand des tijds zal moeten doorstaan.

Gelukkig mogen wij weten dat wij er niet alleen voorstaan, en krijgen wij nog tijd van leven. Het is wel van belang hoe je in het leven staat:
”Wat doe je met je tijd?”
”Hoe ga je met situaties om ?”
”Ben je soms eenzaam ?”
Gelukkig is er hoop en zekerheid te vinden in de levende God. In bijbel staat:
wie mij zoekt zal mij vinden” (Spreuken 8:17)
komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven” (Mattheüs 11:28)
 
Wij wensen iedereen een prettige en bemoedigde week toe,
Hartelijke groeten, Suus en Marcel