maandag 11 oktober 2010

nog meer ziekenboeg

U denkt misschien: Ik zie de laatste tijd geen nieuwe berichten op de weblog.
Dat is juist, de laatste week kwam er geen nieuw bericht. Maandag op dinsdagnacht kreeg Marcel een voorhoofdsholte-ontsteking. Dinsdag is hij nog gewoon gaan werken, maar woensdag na het telefonisch spreekuur is hij dan toch naar huis gegaan.

Sindsdien bestaat de dag uit rust, stomen boven een waterteil, koortsbuien en weinig activiteit.
Dat geldt in het geheel niet voor Suzanne. Nu er nog wat zonnige nazomer/herfstdagen zijn, stortte zij zich op de kozijnen. Het zijraam van de woonkamer en de erker kregen een donkere grondverf en daarna groene omlijstingen met gebroken witte raamstijlen. De erker is op het noorden en daar komt niet heel veel zon. 's Avonds voegde zij zich dan ook graag bij Marcel bij de haard om weer op temperatuur te komen.
Helaas was er toch wel veel vocht in de lucht. Soms viel er een druppel regen, maar met name de ochtenddauw gooit roet in het eten. Dus hebben we zaterdag dan maar besloten dat we het verfwerk dit jaar verder laten voor wat het is, want iedere keer liet het vocht lelijke sporen achter.
Suzanne kookte lekkere groentesoep met spullen uit de tuin. Daar hebben we lekker van gesmuld. Ook bereidde zij zaterdag een spaghettischotel met behoorlijk wat kruiden. Dat gaf Marcel weer wat smaak en opende tenminste goed alle kieren en gaten .

Nu er niet meer geverfd wordt, werden die spullen opgeruimd. Maar ook de tuin en het terras kregen een opruimbeurt; takken werden gesnoeid en het hout dat vrienden David en Viola laatst brachten, werd netjes verpakt in grote puinzakken.
We waren eigenlijk op zoek naar een zogenaamde bigbag, maar vindt maar eens zo'n ding. Op marktplaats staat wel wat, maar met verzending als pakket wordt het al met al wel erg duur.
Al het hout zit in zakken en dit verpakken werd gadegeslagen door de kipjes die heel blij waren met al die activiteiten rond hun ren.
Nu dan dat het terras weer vrij is, kunnen ze ook weer rondscharrelen.
Kipje "zwartje" is nog steeds broeds. Zij eet niet meer en inmiddels is er weinig kip van over. Lastig blijft dat.
Kip Annika was broeds en in de rui, die hersteld nu. Maar zij moet het wel stellen zonder staartveren. Gelukkig groeien kippenpluimen snel aan.

Nu bent u weer even op de hoogte, hopelijk tot spoedig met meer en leuker nieuws vanuit Scheemda.

Groetjes,

Suzanne en Marcel