donderdag 14 oktober 2010

Rozemarijn en stoofpeertjes

Lieve vrienden,

Ons huis bevindt zich de afgelopen dagen in wat snotterige sferen, dus proberen wij er met man en macht weer bovenop te komen en er het beste van te maken.
Marcel neemt zijn broodnodige rust en stoomt wat af, ook heeft hij een stevige antibioticakuur gekregen van de huisarts. Nog een tip van het huis; een stoombadje met een takje rozemarijn is een genot in snotterige tijden. De vertrouwde potjes ”Vicks” zijn duur en zijn eigenlijk te scherp voor de overprikkelde slijmvliezen. Het lijkt wel aangenaam, maar mensen met slechte longen kunnen het er knap benauwt van krijgen. Onze Rozemarijn staat er gelukkig nog fleurig bij ondanks het einde van het seizoen, dus kunnen wij rijkelijk plukken en stomen.

Het geeft ons een prettig gevoel om iets uit de natuur te halen en het op een goede manier te gebruiken. Zo hebben wij de
afgelopen maanden al heel wat uitgeprobeerd en bijgeleerd (dat hebben jullie wel kunnen lezen in ons internetdagboek).
Deze levensstijl is heel anders dan die wij voorheen in het westen hadden.
Eerlijk is eerlijk, deze manier van leven is aangenaam, puur, staat dichter bij de natuur (en Zijn Schepper!) maar kost wel meer tijd. Het zijn allemaal keuzes,
soms moet je het roer omgooien en een stap in geloof zetten.
Ga je een andere weg in dan de massa en doe je andere dingen dan de meeste mensen. Wij zijn dankbare en gelukkige mensen, niet door onze eigen knappigheid, het is allemaal Gods genade. Ook al zitten we soms in de storm, zo nu ook even qua gezondheid, wij voelen ons gedragen door Hem, en genieten dagelijks van de kleine dingen die Hij ons geeft.

Nu Marcel is uitgevallen probeer ik (Suus) het zo aangenaam mogelijk te
maken in huis. Iedere dag staat het haardje te snorren (lekker warm). En probeer ik lekkere gezonde hapjes voor Marcel te bereiden zodat hij weer snel de oude zal worden. Zo kwamen er overheerlijke stoofpeertjes (natuurlijk van de buurman), het zijn de laatste vruchten die hij plukt dit jaar uit zijn boomgaard. Ze moeten wel een tijd op het vuur staan, maar dat is geen straf, het hele huis gaat er kostelijk van ruiken. Ik zet ze gemiddeld twee uur op in een mengsel van druivensap, basterdsuiker en een vanillestokje. Mmm…ruik je ze al ?


Iedereen een heel gezond weekuiteinde toegewenst, hopende op een mooi herfstweekend !


Liefs, Suus en Marcel.


Ps: gisteren is onze computer gecrashed. Nu maken wij redelijk wat backups, maar helaas is veel email van tussen 1 mei en heden verloren gegaan. Mogelijk is uw reactie / bericht / doorgegeven info / dus tegen onze zin in verdwenen.