maandag 7 februari 2011

Tête-a-tête (narcissen)

Lieve allemaal, de maandagmorgen heeft zich ondertussen alweer voorzichtig laten zien. Het kleine huisje ligt er inmiddels verlaten bij. Marcel is naar kantoor afgereisd, zo gezellig druk het gisteren was, zo verstild is het deze morgen. Wij hebben gisterenochtend allereerst mogen genieten van een prachtige kerkdienst in ons nieuwe gebouw. Het was bijzonder feestelijk en wat is het een rijkdom om er zoveel ruimte bij te hebben.

Zondagmiddag kwamen vrienden David en Viola ons vergezellen, we hebben het fijn gehad samen.
Buiten was het onstuimig weer, de wind bulderde om ons kleine huisje. Zo was het binnen extra gezellig vertoeven. Het snorrende houtkacheltje voorzag ons van warmte, de kaarsjes fonkelden met hun kleine lichtjes , een geurig bakje koffie en thee erbij, wat wil een mens nog meer ?

Buiten was het een ware woestenij, overal lagen afgebroken takken her en der door de tuin geslingerd.
Ons tomaten-
afdak lag omver op het grasveld, de metalen rekken die in de kas dienen om plantjes aan op te kweken lagen overhoop gewaaid. Nee…buiten was het niet zo gezellig.

 
Op de keukentafel staat een bakje met bolletjes, het zijn narcissen. Zij laten zich niet afleiden door dit woeste weer, de eerste knopjes zijn in volle bloei gekomen deze morgen. Het is een genot om daar naar te kijken.
Deze tere bloempjes staan zo fier mooi te zijn, daar kan je toch niet aan voorbij gaan. Het geeft ons een sprankje hoop, een knipoogje van hierboven, het komt allemaal goed. Het voorjaar komt er aan, nog even geduldig wachten…

Wij wensen iedereen een fijne nieuwe week
toe !

Lieve groeten, Suus en Marcel