woensdag 2 maart 2011

Forsythia’s van buurman Warrie

De buurman weet wel wat wij leuk vinden, zo verrast hij ons regelmatig met bloemen of bloesemtakken uit zijn eigen tuin. En wat worden wij daar blij van. Deze Chinese klokjes (familie van olijfsoorten) zijn echte voorbodes van het voorjaar. Ze doen bijna pijn aan je ogen zo fel geel van kleur zijn ze. Maar wij vinden dat het best mag na zo’n Siberische grijze grauwe winter, dus staan ze mooi te pronken op de keukentafel.

Straks worden de velden rondom Scheemda ook weer zo geel van kleur, het koolzaad doet al zijn best om op te komen. Maar de bloei laat nog wel even op zich wachten. Als het zover is laten wij daar zeker iedereen van mee genieten. Vooralsnog steken wij onze neus wel in het doosje met koolzaadzeep dat Marcel van zijn collega’s voor zijn verjaardag kreeg. Heerlijk… wat ruikt dat toch lekker.

Wij hopen dat jullie allemaal net zo genieten van het prachtige
vooruitzicht dat alles in volle bloei
zal komen. Al moet je op dit moment je fantasie nog even laten spreken als je uitkijkt over de nu nog zo kale en kleurloze natuur. Of uhhh… moet je even komen kijken naar de bos Forsythia’s die wij van buurman Warrie hebben gekregen…

Veel lieve groeten, Suus en Marcel